Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Auger-Aliassime si zahrá prvýkrát grandslamové semifinále

Na snímke ruský tenista Daniil Medvedev sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovovm turnaji US Open. Newyorský finalista z roku 2019 zdolal vo štvrťfinále ako nasadená dvojka Holanďana Botica van de Zandschulpa 6:3, 6:0, 4:6, 7:5 v utorok 7. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovovm turnaji US Open.

New York 7. septembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovovm turnaji US Open. Newyorský finalista z roku 2019 zdolal vo štvrťfinále ako nasadená dvojka Holanďana Botica van de Zandschulpa 6:3, 6:0, 4:6, 7:5.

Jeho semifinálovým súperom bude Kanaďan Felix Auger Aliassime, ktorého súper Španiel Carlos Alcaraz skrečoval duel v druhom sete. Kanaďan vyhral úvodné dejstvo 6:3, v druhom viedol 3:1. Dvadsaťjedenročný Kanaďan sa predstaví v semifinále grandslamu prvýkrát v kariére, jeho doterajším maximom bola účasť vo štvrťfinále tohtoročného Wimbledonu.

Medvedev proti holandskému kvalifikantovi od začiatku potvrdzoval úlohu favorita. V prvom sete si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1. Rus výborne podával, vo výmenách dokázal zatlačiť súpera do defenzívy, robil minimum nevynútených chýb. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Medvedeva, ktorý uštedril Van de Zandschulpovi "kanára". V treťom sete sa Holanďan uvoľnil, začal viac riskovať a vďaka brejku v piatom geme ho získal vo svoj prospech. V koncovke štvrtého však slávil úspech Medvedev.

muži - dvojhra - štvrťfinále:


Felix Auger-Aliassime (Kan.-12) - Carlos Alcaraz (Šp.) 6:3, 3:1 - skreč
Daniil Medvedev (Rus.-2) - Botic van de Zandschulp (Hol.) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5