Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Medzi rozhodcami opäť aj Stano a Synek a aj Štolc

Na snímke slovenský rozhodca Šimon Synek v zápase základnej A-skupiny Bielorusko - Veľká Británia na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v stredu 26. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V 32-člennom (16+16) zozname rozhodcov pre MS 2022 chýbajú arbitri z Ruska a Bieloruska.

Bratislava 9. mája (TASR) - Slovensko budú na hokejových MS vo Fínsku (13. - 29. mája) reprezentovať aj rozhodcovia Peter Stano a Šimon Synek. Pre hlavného arbitra Stana pôjde o tretiu účasť po sebe, čiarový Synek absolvoval premiéru vlani v Rige. Do rozhodcovskej nominácie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa dostal aj Miroslav Štolc, ktorý žije a rozhoduje zápasy vo Švajčiarsku a na MS bude pôsobiť pod švajčiarskou vlajkou.

V 32-člennom (16+16) zozname rozhodcov pre MS 2022 chýbajú arbitri z Ruska a Bieloruska. Fínsko sa v pozícii organizátora MS rozhodlo pre vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine odriecť účasť obom krajinám, pričom tento postoj podporila aj IIHF a tak zástupcovia týchto krajín chýbajú aj medzi rozhodcami.

zoznam rozhodcov na MS vo Fínsku (13. - 29. mája):

hlavní: Peter STANO (SR), Andris Ansons (Lot.), Pierre DeHaen (Francúzsko), Mads Frandsen (Dán.), Roy Stian Hansen (Nórsko), Kristian Vikman, Lassi Heikkinen (obaja Fín.), Jeff Ingram, Fraser Lawrence (obaja Kanada), Sean MacFarlane, Jacob Rekucki (USA), Mikael Nord, Linus Ohlund (Švéd.), Marian Rohatsch (Nem.), Robin Šír (ČR), Miroslav Štolc (Švaj.)

čiaroví: Šimon SYNEK (SR), Daniel Beresford (V. Brit.), Kevin Briganti, Jake Davis (obaja USA), Maxime Chaput, Nathan Van Oosten (obaja Kan.), Nicolas Constantineau (Fr.), Andreas Weise Kröyer (Dán.), Jonas Merten (Nem.), Hannu Sormunen, Tommi Niittylä (obaja Fín.), David Obwegeser (Švaj.), Elias Seewald (Rak.), Josef Špůr (ČR), Emil Yletyinen (Švéd.), Davis Zunde (Lot.)