Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Melbourne Victory dostal rekordnú pokutu a hrozbu odpočítania 10 bodov

Futbaloví fanúšikovia Melbourne Victory vtrhli na hraciu plochu počas zápasu najvyššej austrálskej futbalovej súťaže A-League medzi rivalmi Melbourne City a Melbourne Victory v Melbourne v sobotu 17. decembra 2022. Foto: TASR - AP

Derby zápas medzi Victory a Melbourne City minulý mesiac ukončili, keď futbaloví fanúšikovia vtrhli na ihrisko.

Melbourne 10. januára (TASR) - Austrálsky futbalový klub Melbourne Victory dostal v utorok rekordnú pokutu 550.000 austrálskych dolárov (356.000 eur) a hrozbu odpočítania 10 bodov za násilné vniknutie fanúšikov na ihrisko zo 17. decembra uplynulého roka. Pri incidente sa zranil brankár Tom Glover.

Austrálska futbalová federácia reagovala pokutou a podmienečným odpočtom bodov, ktorý sa zrealizuje v prípade ďalšieho nevhodného správania sa fanúšikov do konca sezóny 2025/26. "Sankcie, ktoré sme Melbourne Victory udelili, sú najprísnejšie v ére A-League. Odrážajú našu snahu odstrániť podobné správanie z nášho športu," uviedol generálny riaditeľ výkonného orgánu ligy James Johnson, ktorý označil incident za najhorší, aký sa kedy v Austrálii odohral.

Derby zápas medzi Victory a Melbourne City minulý mesiac ukončili, keď futbaloví fanúšikovia vtrhli na ihrisko. Jeden z priaznivcov Victory chytil kovové vedro plné piesku a hodil ho do tváre brankára City Toma Glovera, ktorý utrpel tržnú ranu a otras mozgu. Pri výtržnostiach sa zranili aj rozhodca a televízny kameraman.