Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mendy mal pozitívny test na koronavírus, nenastúpi proti Zimbabwe

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spolu s reprezentačným kapitánom Kalidouom Koulibalym a útočníkom Famarom Diedhiouom dostali výsledky testov v sobotu a teraz čakajú na výsledky opakovaných testov.

Yaoundé 9. januára (TASR) - Senegalský futbalový brankár Edouard Mendy bude svojmu národnému tímu zrejme chýbať v pondelkovom prvom zápase na Africkom pohári národov (APN) proti Zimbabwe. Brankár Chelsea mal pozitívny test na koronavírus.

Spolu s reprezentačným kapitánom Kalidouom Koulibalym a útočníkom Famarom Diedhiouom dostali výsledky testov v sobotu a teraz čakajú na výsledky opakovaných testov. Senegal pritom odložil svoj príchod do dejiska šampionátu o jeden deň pre troch nakazených hráčov, ktorí zostali v izolácii.

V karanténe je od štvrtka aj gabonský reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang a niektorí hráči budú chýbať tiež Burkine Faso. Podľa Africkej futbalovej konfederácie musia mužstvá do zápasov APN nastúpiť, pokiaľ majú k dispozícii aspoň 11 zdravých futbalistov. Ak medzi nimi nie je brankár, nahradzuje ho hráč z poľa. Informácie priniesla agentúra AFP.