Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Messi dal prvýkrát v drese Argentíny päť gólov a predbehol Puskása

Argentínski futbalisti vyhadzujú do vzduchu kapitána Lionela Messiho po výhre v zápase tretej edície oficiálneho súboja úradujúcich majstrov Európy a Južnej Ameriky Taliansko - Argentína na londýnskom štadióne Wembley v stredu 1. júna 2022. Foto: TASR/AP

Maximom Messiho v reprezentačnom zápase boli doteraz tri góly. Päť ich nastrieľal aj v dueli Barcelony proti Bayeru Leverkusen (7:1) v osemfinále Ligy majstrov 2011/2012.

Pamplona 6. júna (TASR) - Lionel Messi prvýkrát v kariére zaznamenal v drese Argentíny päť gólov. O strelecký koncert sa postaral v nedeľnom prípravnom dueli s Estónskom (5:0) a v historickej tabuľke reprezentačných strelcov sa s 86 zásahmi dostal na štvrté miesto pred legendárneho Ferenca Puskása (84).

Messi skóroval dvakrát v prvom a trikrát v druhom polčase. "Nemohli sme túto sezónu zakončiť lepšie. Najprv sme vyhrali Finalissimu a teraz sme absolvovali ďalší dobrý zápas v príprave na MS. Pár dní si oddýchneme a už za chvíľu sme späť na ihrisku," povedal čoskoro 35-ročný Messi, pred ktorým sú v rebríčku kanonierov v národnom drese iba Cristiano Ronaldo z Portugalska (117), Ali Daei z Iránu (109) a Mochtar Dahari z Majazie (89).

Maximom Messiho v reprezentačnom zápase boli doteraz tri góly. Päť ich nastrieľal aj v dueli Barcelony proti Bayeru Leverkusen (7:1) v osemfinále Ligy majstrov 2011/2012. "Messi je svetovým dedičstvom. Neexistujú slová, ktoré by ho opísali," rozplýval sa nad jeho výkonom argentínsky kouč Lionel Scaloni. "Je jediný svojho druhu a je pre mňa veľkým potešením, že ho máme v tíme. Bude nám chýbať, ak sa rozhodne skončiť. Ja však dúfam, že bude hrať ešte dlho. Vždy je radosť sa naňho pozerať." Okrem Messiho zaznamenali päť gólov za Argentínu už iba Juan Andres Marvezy a Manuel Moreno.

"Ďalší neuveriteľný rekord," oslavoval výkon Messiho argentínsky denník La Nacion. Pridalo sa aj tamojšie športové periodikum Olé: "To najlepšie z Messiho, čo sme v reprezentácii od neho mohli vidieť." Argentínska tlač si všíma, že na konci sezóny sa Messi dostal do parádnej formy a pripomenula jeho dve asistencie minulý týždeň v stretnutí Finalissima 2022 proti Taliansku, v ktorom "La Albiceleste" vyhrali hladko 3:0. Argentína aktuálne ťahá šnúru 33 duelov bez prehry, naposledy ju zdolala Brazília v semifinále Copa America 2019. Na MS v Katare sa v základnej skupine stretne so Saudskou Arábiou, Mexikom a Poľskom.