Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Messi sa od polnoci stane voľným hráčom, rokovania o zmluve pokračujú

Na snímke argentínsky útočník Barcelony Lionel Messi oslavuje svoj úvodný gól v 48. minúte v dohrávanom zápase 1. kola španielskej La Ligy vo futbale FC Barcelona - Elche CF na štadióne Camp Nou v Barcelone 24. februára 2021. Foto: TASR/AP

Messi momentálne hrá s argentínskou reprezentáciou na juhoamerickom šampionáte Copa America v Brazílii.

Barcelona 30. júna (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi od štvrtka 1. júla nebude na papieri hráčom FC Barcelona. V stredu o polnoci mu vyprší kontrakt a na novom sa s katalánskym klubom stále nedohodol.

Od marcového návratu Joana Laportu na prezidentskú stoličku bolo najvyššou prioritou FCB udržať si 34-ročného útočníka. Podľa denníka Marca rokovania o predĺžení zmluvy pokračujú, no dohoda zatiaľ nepadla. Od štvrtka sa tak stane voľným hráčom, prvýkrát od roku 2001 nebude futbalistom FC Barcelona. "Messiho zmluva sa dnes končí," hlásil Mundo Deportivo.

Podľa denníka Sport pokračujú rozhovory o predĺžení spolupráce medzi klubom a Messim, no stále chýba doladiť niekoľko detailov. Rokovania s jeho otcom Jorgem by mali pokračovať aj po vypršaní zmluvy. Vedenie Barcelony údajne ponúka Messimu kontrakt na ďalšie dva roky, problémom sú však úsporné opatrenia, ktoré nariadilo vedenie španielskej ligy.

Messi momentálne hrá s argentínskou reprezentáciou na juhoamerickom šampionáte Copa America v Brazílii.