Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Messimu odhalili sochu v múzeu CONMEBOL vedľa Maradonu a Pelého

Argentínska futbalová hviezda Lionel Messi drží repliku trofeje z majstrovstiev sveta vo futbale vedľa jeho sochy počas ceremoniálu v sídle CONMEBOL v Asuncióne v pondelok 27. marca 2023. Foto: TASR/AP

Messi si počas slávnostného ceremoniálu pred žrebovaním Pohára osloboditeľov prevzal aj repliky trofejí majstrovstiev sveta a trofeje Finalissima.

Luque 28. marca (TASR) - Riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL) v pondelok odhalil Argentínčanovi Lionelovi Messimu sochu v múzeu konfederácie v paraguajskom meste Luque. Sochu sedemnásobného držiteľa Zlatej lopty umiestnili vedľa sôch legendárneho krajana Diega Maradonu a Brazílčana Pelého.

Messi si počas slávnostného ceremoniálu pred žrebovaním Pohára osloboditeľov prevzal aj repliky trofejí majstrovstiev sveta a trofeje Finalissima. "Prežívame krásne obdobie. Je to veľmi špeciálny a krásny moment, dostáva sa nám veľa lásky. Bol najvyšší čas, aby juhoamerický tím opäť zvíťazil na majstrovstvách sveta," uviedol tridsaťpäťročný hráč Paríža Saint-Germain.

Pre Messiho, ktorý v decembri uplynulého roka doviedol ako kapitán Argentínu k triumfu na MS v Katare, je to ďalšia pocta. Počas víkendu po ňom pomenovali tréningové centrum argentínskej futbalovej reprezentácie v Buenos Aires.