Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Mesto odpredalo podiel v mládežníckom hokejovom klube MsHKM Žilina

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

O zámere odpredať obchodný podiel MsHKM Žilina rozhodli mestskí poslanci na zasadnutí 25. apríla.

Žilina 16. júna (TASR) – Novým majiteľom mládežníckeho hokejového klubu MsHKM Žilina sa stala na základe obchodnej verejnej súťaže žilinská spoločnosť Lupiza, ktorá je majiteľom seniorského klubu Vlci Žilina. Stopercentný obchodný podiel mesta Žilina v MsHKM Žilina odpredali novému majiteľovi za 59.000 eur. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

"Našou víziou je vytvoriť úspešnú mládežnícku organizáciu, ktorá dokáže priviesť deti k hokeju. Vychovať z nich nielen hokejistov, ale aj ľudí, ktorí majú vzdelanie, vyznávajú princípy fair play a najlepší sa dokážu hokejom živiť," uviedla spoločnosť Lupiza v projekte rozvoja spoločnosti MsHKM Žilina, ktorý predložila ako súčasť ponuky v obchodnej verejnej súťaži.

V oblasti organizácie klubu sa nový majiteľ chce sústrediť na tri piliere - priamu komunikáciu, transparentnosť a odbornosť. V športovej časti rozvoja klubu sa bude zameriavať najmä na fyzickú prípravu, moderné tréningové prístupy, teoreticko-taktickú prípravu a doplnkovú prípravu hráčov, priblížil hovorca mesta.

O zámere odpredať obchodný podiel MsHKM Žilina rozhodli mestskí poslanci na zasadnutí 25. apríla. V zmysle zverejneného oznámenia o zámere predať majetok mesta bola stanovená lehota na predkladanie ponúk do 31. mája. "Záujem o obchodný podiel v spoločnosti prejavil len jediný záujemca, spoločnosť Lupiza, ktorá za stopercentný podiel v klube ponúkla 59.000 eur. Zmluvu o prevode obchodného podielu bola s novým majiteľom podpísali 13. júna. Spoločnosť Lupiza sa stala v máji 2020 po úspešnej súťaži vlastníkom hokejového klubu MsHK Žilina, ktorý v júni 2020 premenovali na Vlci Žilina," dodal Miškovčík.