Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 20. jún 2024Meniny má Valéria
< sekcia Šport

Philadelphia prehrala s New Jersey, Meszároš je voľný pre MS

Slovenský obranca Philadelphie Flyers Andrej Meszároš (41) a Danny Briere (48) smutne reagujú po prehre 1:3 s New Jersey Devils v piatom zápase 2. kola play off NHL. Foto: TASR

Andrej Meszároš, ktorý chýbal v zostave ´letcov´ od marca pre problémy s chrbtom, strávil na ľade vyše 19 minút a dvakrát vystrelil na bránku hostí.

New York 9. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš sa síce vrátil v noci na stredu do zostavy jeho Philadelphie Flyers, no v play off zámorskej NHL si už ďalej nezahrá. Flyers totiž prehrali v piatom zápase 2. kola na domácom ľade s New Jersey Devils 1:3 a do finále Východnej konferencie postúpili po výsledku 4:1 na zápasy "diabli".

Meszároš by tak teoreticky mohol posilniť slovenskú reprezentáciu na prebiehajúcich 76. MS vo Fínsku a Švédsku. Tam vedenie slovenskej výpravy dopísalo skúseného centra Michala Handzuša na súpisku ako 21. korčuliara a trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi tak v maximálnom povolenom počte (22 korčuliarov + 3 brankári) zostalo posledné miesto, ktoré si realizačný tím primárne šetrí pre prípadný príchod práve Meszároša, či Mariána Gáboríka. Keďže vo výprave mal aj dvoch náhradníkov, jeden musel ísť domov a "Čierny Peter" sa ušiel Rastislavovi Špirkovi. Meszároš, ktorý chýbal v zostave "letcov" od marca pre problémy s chrbtom, strávil na ľade vyše 19 minút a dvakrát vystrelil na bránku hostí.

Devils si zahrajú finále konferencie prvýkrát za posledných deväť rokov, resp. od roku 2003. V súboji sa mohli opäť oprieť o výborný výkon veterána v bránke Martina Brodeura, ktorý mal 27 úspešných zákrokov. "Dnes sme odviedli stanovenú robotu a naplnili plán, ako byť úspešní. Marty urobil niekoľko veľmi dobrých zákrokov, keď sme to potrebovali a potiahol nás," povedal tréner "diablov" Peter DeBoer. jeho mužstvo po prehre v prvom zápase po predĺžení už v ďalších štyroch konfrontáciách nezaváhalo ako prvý tím v tohtoročnom play off na Východe vyhralo štyri zápasy za sebou.

Domáci, ktorí hrali bez potrestaného útočníka Claudea Girouxa, išli do vedenia po góle Maxa Talbota. Potom však ešte do konca prvej tretiny hostia odpovedal gólmi Brycea Salvadora a Davida Clarksona. Najmä druhý gól bol z kategórie lacných, keď brankár Flyers Iľja Bryzgalov urobil chybu pri rozohrávke. O všetkom rozhodol v 45. minúte v presilovke ruský kanonier Iľja Kovaľčuk.

Devils sa vo finále konferencie stretnú s úspešnejším z dvojice New York Rangers - Washington Capitals, klub slovenského útočníka Mariána Gáboríka vedie v sérii 3:2.

Philadelphia - New Jersey 1:3







play off NHL, 2. kolo:
Východná konferencia:
Philadelphia - New Jersey 1:3
/konečný stav série: 1:4, do finále /