Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Mezei dostal jednozápasový trest, proti Rusom nenastúpi

Branislav Mezei Foto: TASR/Milan Kapusta

Slovenský hokejista sa previnil v poslednom zápase Slovákov s Rakúskom úderom do hlavy a krku útočníka Davida Schullera, za ktorý ho rozhodcovia nepotrestali.

Helsinki 11. mája (TASR) - Disciplinárna komisia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) udelila slovenskému obrancovi Branislavovi Mezeiovi jednozápasový dištanc. Tridsaťdvaročný bek tak nenastúpi v nedeľňajšom stretnutí s Ruskom.

Mezei sa previnil v poslednom zápase Slovákov s Rakúskom (1:2 po sn) úderom do hlavy a krku útočníka Davida Schullera, za ktorý ho rozhodcovia v stretnutí nepotrestali. Incident sa odohral v 8. minúte piatkového duelu. Schuller sa snažil dostať s pukom do útočného pásma, keď ho Mezei trafil ramenom do oblasti hlavy a krku.

Arbitri po zhliadnutí videozáznamu a konzultácii so samotným hráčom uviedli, že i keď nechcel úmyselne zraniť protihráča, Mezei porušil pravidlá a musí vynechať jeden zápas.

Disciplinárka riešila aj bitku ruského kanoniera Iľju Kovaľčuka s fínskym útočníkom Jannem Pesonenom v závere piatkového vzájomného zápasu. Rozhodcovia udelili obom 5+DKZ a disciplinárna komisia rozhodla, že netreba žiadne dodatočné tresty.

Kovaľčuk tak nastúpi v nedeľňajšom zápase o 19.15 SELČ v Hartwall Aréne proti Slovensku.