Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Košičania ukončili sezónu remízou,Griga viedol posledný duel v Senici

V druhom dejstve pokračovali obidve mužstvá v nasadenom tempe z prvej polovice hry.

Košice 20. mája (TASR) - Obidve mužstvá začali uvoľnene a pokúšali sa o priamočiare akcie, ktorým však chýbalo patričné zakončenie. Podobne to bolo aj s akciami v krídelnom priestore, keď s centrami z oboch strán si dokázali obaja brankári bez väčších problémov poradiť.

Až v 21. minúte prišla prvá strela na bránku hostí, Matič z priameho kopu však trafil iba do priestoru, kde stál pozorný Kamesch. Na opačnej strane v 27. minúte z podobnej pozície poriadne natiahol Lópeza kapitán hostí Kóňa a na šťastie pre domácich skončila lopta na pravej žrdi jeho brány. O osem minút neskôr napriahol takmer z 35 metrov Seničan Černý, no brankár domácich pohotovým zákrokom vytlačil na rohový kop. Tri minúty pred koncom prvého polčasu sa prebil z pravej strany do šestnástky súpera Škutka, ale brankár hostí vytlačil jeho strelu mimo svojej brány. Z následného rohového kopu sa lopta dostala až na hlavu Hovančíka, no Kamesch opäť podržal svoj tím. V 45. minúte ešte trafil ľavú žrď Lópezovej brány Kóňa, stav sa však nezmenil.

V druhom dejstve pokračovali obidve mužstvá v nasadenom tempe z prvej polovice hry. Košičania pohrozili v 57. minúte po strele Škutku, Kamesch bez väčších problémov zasiahol. O sedem minút neskôr zastavil nedovolene prenikajúceho Matiča hosťujúci Križko, no prvý menovaný poslal po nacvičenom signáli loptu iba vedľa pravej žrde senickej brány. V 70. minúte sa dostala lopta až na kopačku košického stredopoliara Hovančíka, ale zvnútra šestnástky ju poslal iba do náruče Kamescha. Na opačnej strane pohrozil o tri minúty neskôr po centri z pravej strany Kalabiška, López však dobre prečítal hru a včasným vybehnutím zmaril jeho snahu. V 75. minúte mal gól na kopačke Matič, ale po jeho priamom kope vytlačil loptu iba do pravej žrde pozorný Kamesch. Z následného protiútoku takmer potrestal zlé vybehnutie Lópeza striedajúci Furtado, lopta však letela nad jeho bránu. V závere duelu dostal červenú kartu hosťujúci Strnad, no domáci ponúknutú výhodu nedokázali zužitkovať na strelenie víťazného gólu.

V nedeľňajšom dueli si kapitánsku pásku navliekol na ruku Miroslav Viazanko, ktorý nastúpil na netradičnom poste ako ľavý obranca. "Raz som už na tomto poste nastúpil, mal som dvadsať rokov a bolo to v Prešove. Nebolo to veľmi slávne, pretože po dvoch žltých som po dvadsiatich minútach zišiel dole s červenou kartou. Myslím, že sme vtedy ten zápas vyhrali. Nemali sme obrancu, ktorý by tam nastúpil. S defenzívou nemám problém, čiže tréner ma tam dal a ja som to zobral," uviedol tesne po zápase Viazanko a pokračoval: "Tento duel sme chceli vyhrať a rozlúčiť sa víťazstvom. Myslím si však, že to bol vyrovnané stretnutie, dve žrde súpera, naša jedna a ešte tam boli nejaké šance na strelenie gólu. Škoda, že keď to už skončilo remízou, že to neskončilo remízou aspoň 2:2."

Pre trénera hostí Stanislava Grigu to bol posledný duel na lavičke senického klubu, keďže od 9. mája sa stal jedným z reprezentačných trénerov národného výberu SR.

"V Košiciach je to vždy ťažké, len tá kulisa nebola veľmi futbalová (pozn. 360 divákov), ale hráči nič neodflákali. Tie zvyšky síl, ktoré im zostali, tak na tom ihrisku nechali. Nebolo to nádherný futbal, no ani škaredý a hráči odohrali tento zápas profesionálne. Šance sme mali my i súper, takže dá sa povedať, že spokojnosť tam je, keďže hráči chceli vyhrať a mali snahu. Diváci a funkcionári sa so mnou rozlúčili už na poslednom domácom zápase proti Dunajskej strede, zajtra si ešte posedíme chvíľku s hráčmi. Určitá nostalgia tam zostáva, pretože po dvoch rokoch peknej práce sa nebude odchádzať ľahko. Čakajú ma však nové výzvy, nová práca, takže odchádzam s pocitom, že to boli pekné dva roky a treba ísť ďalej," skonštatoval pre TASR Griga.


MFK Košice - FK Senica 0:0

hlasy po zápase

Ján Kozák, tréner Košíc: "Kolega slovami vystihol, čo sa udialo na ihrisku. Pri mužstve som bol krátko, no keď som prišiel zdalo sa mi, že je tu veľa cudzincov. Môžeme ešte doplniť káder niekoľkými hráčmi, no z niektorých mám dobrých pocit a dajú sa z nich vychovať dobrí futbalisti."

Stanislav Griga, tréner Senice: "Remíza je spravodlivá remíza, pretože šance boli na obidvoch stranách. Bod za remízu nás teší, keďže Košičania sú nepríjemný súper."

Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Karaš, Kuzma, López - Križko, Kóňa, Furtado, ČK: Strnad (Senica - po druhej žltej karte), 360 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Košice: López - Tóth, Ostojič, Redžepi, Viazanko - Skvašík (46. Isola), Hovančík - Karaš, Kuzma (86. Gál-Andrezly), Matič - Škutka (57. Diaby)

FK Senica: Kamesch - Wijlaars, Pavlík, Štrbák, Leal - Strnad - Diviš (71. Furtado, Križko, Kóňa, Černý (46. Kalabiška) - Blackburn