Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

MFK Košice - Slovan Bratislava 0:1 v 21. kole CL, rozhodol Mészáros

Na snímke uprostred hráč Slovana Filip Šebo, v červenom brankár Košíc Darko Tofiloski.Foto: TASR/František Iván

Úradujúci majster má na konte 38 bodov a na vedúci tím MŠK Žilina stráca jeden bod.

Košice 11. marca (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana potvrdili úlohu favorita, keď v nedeľňajšom zápase 21. kola Corgoň ligy vyhrali na ihrisku MFK Košice 1:0. Úradujúci majster má na konte 38 bodov a na vedúci tím MŠK Žilina stráca jeden bod.

V košickom Čermeli sa do úvodnej šance zápasu dostal domáci Viazanko, no jeho strelu zvnútra šestnástky Putnocký kryl. Belasí pohrozili v 13. minúte, po rohovom kope vyskočil najvyššie Smetana a od jeho hlavy putovala lopta tesne ľavej žrde Tofiloskiho brány. O tri minúty neskôr vyslal takmer z 25 metrov svoj projektil Grendel, ale gólman Košíc dobre zasiahol. Na opačnej strane zvonila v 18. minúte po Kuzmovom peknom vysunutí a následnom Isolovom zakončení ľavá žrď Putnockého brány. Aj v ďalšom priebehu sa hral medzišestnástkový futbal s príležitosťami na oboch stranách. V 27. minúte sa domáci Šinglár dostal až k hranici súperovej šestnástky, no v dobrej pozícii nenamieril presne. O tri minúty neskôr preveril pozornosť Tofiloskiho ďalekonosnou strelou Mészáros, stav sa nezmenil. Ten istý hráč mal gól na kopačke aj v 42. minúte, lopta však mierila tesne vedľa domácej brány.

Na snímke hlavičkuje hráč Košíc Boris Sekulič.
Foto: TASR/František Iván
Druhé dejstvo odštartovala príležitosť Viazanka, no s nevýraznou strelou si Putnocký bez väčších problémov poradil. Ten istý hráč to skúšal aj o minútu neskôr, výsledok bol rovnaký. Košičania pokračovali v útočnej aktivite a v 52. minúte nebezpečne vystrelil z ľavej strany Sekulič, Putnocký s problémami vytlačil loptu na roh. V 60. minúte Kuzma vysunul dlhým centrom Diabyho, ktorý sa už dostával do obrovskej šance, ale brankár hostí dobre "prečítal" hru a včasným vybehnutím mu zabránil zakončiť. V 67. minúte vystrelil z hranice šestnástky striedajúci Pačinda, gólman hostí opäť podržal svoj tím. Zahrmelo však na opačnej strane, Kolčák poslal nadýchaný center do šestnástky domácich a dôrazný Mészároš otvoril skóre duelu - 0:1. V ďalšom priebehu hostia pozorne bránili a vyrážali do rýchlych kontier. Žlto-modrí vsadili všetko na útok, v 85. minúte nepríjemne vystrelil Šinglár, brankár belasých dobre zasiahol. Stav sa už do konca zápasu nezmenil a Slovan si z Košíc odniesol tri body.


MFK Košice - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 68. Mészáros. Rozhodovali: Jaška - Balko, Mikulaj, ŽK: Kopúnek (Slovan), 2040 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - Tóth (84. Škutka), Kavka, Redžepi, Sekulič - Isola, Šinglár - Karaš (66. Pačinda), Kuzma (84. Bukata), Viazanko - Diaby

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Dosoudil, Had, Kolčák - Milinkovič, Kopúnek, Grendel (82. Jánošík) - Mészáros, Smetana (89. Szarka), Šebo (46. Piliev)


Hlasy trénerov:

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Na Slovan sme sa pripravili po taktickej stránke dobre, bohužiaľ aj napriek tomu sme prehrali 0:1. Nie vždy je ten výsledok spravodlivý a dnes by tomuto zápasu svedčal iný. Slovan však preukázal svoje skúsenosti, zvíťazil a pokračuje v boji o titul. Držím mu palce v ďalších súbojoch."

Tu bude player





Vladimír Weiss, tréner Slovana: "V danej situácii sú to pre nás zlaté body. Košice hrajú doma dobre, majú technické mužstvo. Ich tlak sme nejako prežili, pričom zápas rozhodol jeden gól. Nakoniec ho dal najmladší a zároveň náš najlepší hráč Karol Mészáros. Gratulujem mu ku prvému ligovému gólu, pretože je to mladý perspektívny hráč a som rád, že rozhodol práve on. Verím, že to tímu pomôže, pretože nám chýba zo základnej zostavy sedem až osem hráčov. O to viac si cením toto víťazstvo."

Tu bude player