Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 0:2 v 13. kole

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Skaličania nezvíťazili už v piatom zápase za sebou a po 13 zápasoch majú na konte 12 bodov.

Skalica 8. októbra (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble zvíťazili v sobotňajšom zápase 13. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Skalica 2:0. Oba góly strelil grécky útočník Ioannis Niarchos, ktorý sa presadil v 5. a 53. minúte. Víťaznú premiéru na lavičke Zlatých Moraviec absolvoval tréner Ivan Galád, ktorý nedávno nahradil Jána Kociana.

Skaličania nezvíťazili už v piatom zápase za sebou a po 13 zápasoch majú na konte 12 bodov. Zlaté Moravce si vylepšili pozíciu v spodnej časti tabuľky a po druhom víťazstve v sezóne majú 10 bodov. Na priebežnom 11. mieste majú trojbodový náskok pred posledným Liptovským Mikulášom.



MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 0:2 (0:1)

Góly: 5. a 53. Niarchos. Rozhodovali: Ziemba - Straka, Hrmo, ŽK: Čögley, Yao, Blažek, Baumgartner - Múdry, Duga, Niarchos

Skalica: Junas - Nagy, Blažek, Podhorín, Čögley - Potoma (81. Stursa), Hollý (57. Mihalík) - Fábry (57. Baumgartner), Vlasko (64. Kousal), Yao - Šebesta (57. Haša)

Zlaté Moravce: Lukáč - Šula, Pintér, Suvalija, Čonka - Mondek, Ďubek (73. Horák) - Múdry, Duga (84. Bednár), Vestenický (77. Almeida) - Niarchos (77. Brenkus)



Juraj Jarábek, tréner MFK Skalica: "Samozrejme, ja osobne som sa tohto zápasu obával, pretože vždy tá zmena trénera v nejakom mužstve je veľký impulz, čo sa potvrdilo. Naozaj Vion bol namotivovaný, ale to nás neospravedlňuje. Mali sme zlý vstup do zápasu, taký gól, aký sme dostali v tretej minúte, by sme nemali dostať. Jedna vec je, že sme mali lepšie držanie lopty, ale to dnes nič neznamená. Prehrávali sme 0:1 a v prvom polčase sme prakticky neohrozili bránu súpera. Myslím si, že v druhom polčase to bolo lepšie, urobili sme tri zmeny, tam chalanom nemám veľmi čo vyčítať, až na tie šance, pretože tam sa lámal chlieb pri oboch góloch. Myslím si, že našich stopérov nepochválim, dve hlavičky ďaleko od hráča, to by sa nemalo stávať. Mali sme 3-4 vyložené šance, kde sme mohli znížiť alebo aj vyrovnať, ale dnes nám to nebolo súdené, trápi nás koncovka. Mrzí nás to a budeme to musieť odčiniť v najbližších zápasoch. Rozoberieme si to a určite musíme byť lepší."

Ivan Galád, tréner FC ViOn Zlaté Moravce: "Tešíme sa, že sme vyhrali, bolo vidieť veľkú emóciu. Myslím si, že zo strany domácich boli taktiež vidieť slušné veci v tomto zápase. Sme radi, že sme spravili jeden krok, no máme pred sebou ešte strašne veľa práce."