Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MFK Tatran Liptovský Mikuláš bol porazený FC ViOnom Zlaté Moravce 1:2

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V stretnutí posledných dvoch tímov tabuľky padli góly až po prestávke.

Poprad 22. októbra (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce zvíťazili v sobotňajšom zápase 15. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1. V stretnutí posledných dvoch tímov tabuľky padli góly až po prestávke. Hostia sa ujali vedenia v 67. minúte, keď si strelu Denisa Dugu nešťastne zrazil do siete jeden z domácich obrancov.

O desať minút pridal poistku striedajúci Adam Brenkus strelou k pravej žrdi. Domácim sa v závere podarilo už len skorigovať výsledok zásluhou Mihajila Popoviča. Zlaté Moravce sa vďaka tretiemu víťazstvu v sezóne odlepili z 11. miesta a preskočili Skalicu, Liptovský Mikuláš zostal na poslednej priečke.



15. kolo Fortuna ligy:



MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (0:0)
Góly: 90.+1 Popovič - 67. Duga, 77. Brenkus.
Rozhodovali: Očenáš - Straka, Ferenc,
ŽK: Gaži - Suľa, Almeida, Čonka, Vestenický,
xxxx divákov.

Liptovský Mikuláš: Sváček - Filinský, Mihal, Bedecs (46. Káčerík) - Totka, Václavik, Gerát, Župa - Gaži (82. Popovič), Staš (68. Laura) - Jendrišek (68. Matoš)

Zlaté Moravce: Lukáč - Almeida, Toml, Pintér, Bednár (17. Vestenický) - Suľa, Ďubek (72. Brenkus), Duga, Čonka - Mondek - Niarchos



Hlasy po zápase:

Jozef Kostelník, tréner Mikuláša: "Nezvládli sme dôležitý zápas. V prvom polčase sa nám zranil Bedecs a museli sme to preskupiť. Prvý gól bol vlastne vlastný, hostia boli lepší v strede poľa, my sme si nejaké šance nevypracovali a škoda, že sme dali kontaktný gól neskoro. Keď bolo ultimátum o mojom zotrvaní, tak by sa to malo dodržať. "

Ivan Galád, tréner Moraviec: "Sme veľmi radi, že sme vyhrali a aj v ďalších zápasoch sa budeme snažiť, aby sa nám darilo robiť radosť sebe, ľuďom a majiteľovi. Chcem oceniť korektné prostredie, tak by mal vyzerať futbal aj keď sa bojuje o body."