Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

MFK Tatran zdolal Dunajskú Stredu 1:0

Na snímke vpravo Michal Pintér (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), vľavo Nikola Krstovič (FC DAC 1904 Dunajská Streda) v zápase 13. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC DAC 1904 Dunajská Streda v sobotu 30. októbra 2021 v Poprade. Foto: TASR - Milan Kapusta

Prvá vážnejšia šanca prišla až v 29. minúte a hneď z toho bol aj gól.

Poprad 30. októbra (TASR) - Futbalisti nováčika MFK Tatran Liptovský Mikuláš zdolali v sobotnom stretnutí 13. kola Fortuna ligy v Poprade FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0.


MFK Tatran Liptovský Mikuláš – DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0)
Gól: 29. Voško. ŽK: 79. Laura – 90. Schäfer. Rozhodovali: Somoláni – Poláček, Kmec, 550 divákov

Liptovský Mikuláš: Luksch – Krčík, Hranáč, Pintér (87. Bartoš), Flak – Václavik, Staš (90.+3 Krčík) – Laura (82. Kotora), Gerát, Pinte (90.+3 Káčerík) – Voško

Trenčín: Jedlička – Blackman (65. Beskorovajnyj), Kružliak, Muhamedbegovič, Davis – Andzouana, Dimun (80. Sharani), Schäfer, Cigaiks (46. Verlinden) – Krstovič (65. A. Balič), Hahn (46. Nicolaescu)




V úvode stretnutia sa obe mužstvá iba zastreľovali. Prvá vážnejšia šanca prišla až v 29. minúte a hneď z toho bol aj gól. Krčík poslal do hosťujúcej šestnástky prízemný center z pravej strany, ktorý našiel svojho adresáta Voška, a ten sa zblízka nemýlil - 1:0. Dunajskostredčania sa ani po inkasovanom góle herne neprebrali. Naopak, domáci mohli jednogólové vedenie ešte do polčasu zvýšiť, keď v 42. minúte pohrozili po rohovom kope. Opäť to bol Voško, proti ktorého hlavičke vytiahol Jedlička skvelý zákrok. Následná dorážka Hranáča iba opečiatkovala hornú žrď.

Hostia zareagovali na vývoj stretnutia po prestávke dvojitým striedaním v ofenzíve. Verlinden ani Nicolaescu sa však v útoku nezviditeľnili. Dunajská Streda síce mala optický tlak a väčšia časť druhej 45-minútovky sa hrala na polovici Liptovského Mikuláša, ale gólové šance si hostia nevypracovali. Cesta do pokutového územia Liptákov neviedla centrovanými loptami ani po zemi. Na druhej strane krátko po svojom príchode na ihrisko nebezpečne zahrozil v 82. minúte domáci Kotora. Jeho delovka letela tesne nad Jedličkovu bránku. Až v 88. minúte sa odhodlal k strele z diaľky špílmacher hostí Balić, ktorý však nenamieril presne. Záverečné minúty zvládli Liptáci z taktickej stránky lepšie ako ich súper z Dunajskej Stredy.


Hlasy trénerov:

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: "Mne sa zápas hodnotí perfektne. Proti silnému mužstvu sme podali vynikajúci výkon. Pripravili sme sa na súpera taktickým zámerom, ktorým by sa mužstvo ako Dunajská Streda dalo zdolať, čo sa aj potvrdilo. Hráči do bodky splnili všetky pokyny. My sme boli nebezpečnejší smerom na súperovu bránu, aj keď sme mali menej loptu na nohách. Chlapcom chcem poďakovať."

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Jediné, čo môžem k zápasu povedať, je, že blahoželám domácim k víťazstvu. My sme si zvíťaziť nezaslúžili. Sme veľmi sklamaní, chceli sme získať tri body. Neviem v tomto momente povedať, prečo sme hrali tak zle. Naša hra bola plná technických nedostatkov. Práve pre ne sme si nevytvárali šance. Domáci na rozdiel od mojich hráčov hrali dobre a bojovali až do konca."