Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Spartak Trnava zdolal MFK Zemplín Michalovce jednoznačne 4:0

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Spartak je v neúplnej tabuľke so ziskom ôsmich bodov štvrtý.

Michalovce 14. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 5. kole Fortuna ligy na pôde MFK Zemplín Michalovce presvedčivo 4:0. Hostia sa ujali vedenia už v 1. minúte, keď sa po akcii Samuela Štefánika presadil Jakub Paur.

V 63. minúte potrestal Štefánik chybu michalovskej obrany a zvýšil na 2:0. Druhé ligové víťazstvo Spartaka v tejto sezóne ešte zvýraznili Yusuf Bamidele a Milan Ristovski. Spartak je v neúplnej tabuľke so ziskom ôsmich bodov štvrtý.

MFK Zemplín Michalovce - Spartak Trnava 0:4

(0:1)

Góly: 1. Paur, 63. Štefánik, 73. Bamidele, 79. Ristovski, Rozhodoval: Gemzický, ŽK: Paur (Sparta), 1837 divákov.

zostavy:

Michalovce: Kožuchar – Kotula (80. Magda), Jeřábek, Vaško, Mendez – Perez - Vico (73. Shimamura), Begala, Slebodník (46. Kanu) – Marcin (80. Žofčák), Da Silva, Jánošík (46. Petrík).

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša (77. Čurma), Paur (68. Tumma) – Mikovič (C) (77. Bolaji), Savvidis, Štefánik – Daniel (68. de Azevedo), Boateng (46. Ristovski), Bamidele.



Povedali po zápase: /zdroj: fcspartaktrnava.com/

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: „Prvý gól mal výrazný vplyv na zápas. Apelovali sme na to, aby sme zápas dostali do tempa. Naopak, prispôsobili sme sa vláčnemu tempu Trnavy, čo jej vyhovovalo. Druhý gól darček, v čase, keď sme sa chceli nadýchnuť a to nám zlomilo väz.

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Veľmi ním pomohol úvodný gól, najmä psychicky. Potom som sa obával, aby to nebola tá stará, obohratá pesnička, že máme šance, nepremeníme ich a súper to potrestá. V druhom polčase, chvalabohu, sme po chybe súpera dali na 2:0 a zlomili sme zápas na našu stranu. Takto sa v Michalovciach často nevyhráva a veľmi si to vážime.