Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

MHC Mountfield podľahol Zvolenu 1:3

Na sníme hokejisti Zvolena. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tréner MHC Róbert Pukalovič tvrdí, že vedeli o sile súpera, ktorý má za sebou víťaznú šnúru.

Martin 7. októbra (TASR) - Súboj tretieho s prvým začali lepšie hráči Mountfieldu. V útoku boli nebezpečnejší a už v 2. minúte sa ujali vedenia, keď Mikušovič umiestnenou strelou prekonal Šimka. Aj v ďalších minútach mali nečakane častejšie puk na hokejkách domáci a Markovič dvakrát ohrozil brankára hostí. Hostia úvod prečkali a mohli byť radi, že domáci sa presadili len raz.

Až po úvodnej 10-minútovke dal o sebe vedieť aj favorit. V 12. minúte už bolo vyrovnané, keď Zvolen zúžitkoval výhodu o jedného hráča a po strele Brabenca P. Zuzin zblízka dorazil za Šureka. V 13. minúte mieril domáci Petruška len do žŕďky.

V druhej časti mal prvú šancu v 21. minúte Brabenec, ale Šurek bol na mieste. Potom vyskúšal pozornosť Šimka Danko. V 26. minúte Čanky prekvapil domáceho brankára a strhol vedenie na stranu favorita. Domáci strelci Beran v 29. a Markovič v 31. minúte nepochodili proti Šimkovi. V 40. minúte tak isto dopadol úplne voľný Podkonický proti Šurekovi.

V tretej tretine hostia kontrolovali vývoj stretnutia. Mohli zvýšiť svoje vedenie už v úvode, ale strelu L. Juríka zneškodnil Šurek a Sikela v 47. minúte mieril mimo bránky. Zvolenu zaistil tri body definitívne v 56. minúte Chovan po ideálnom uvoľnení L. Juríkom. Víťazná séria Zvolena tak trvá aj po deviatom stretnutí tohto ročníka extraligy.

Výsledok:

MHC Mountfield - HKM Zvolen 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 2. Mikušovič - 12. P. Zuzin, 26. Čanky, 56. Chovan. Rozhodovali: Goga - Rovenský, Snášel, vylúčení: 6:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2450 divákov


Ohlasy trénerov:

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Vedeli sme o sile súpera, ktorý má za sebou víťaznú šnúru. Pokúsili sme sa mu znepríjemniť život. Boli sme si vedomí, že len nesmierna bojovnosť všetkých hráčov nás môže priviesť k úspechu a zisku bodov. Paradoxne nám vyšiel veľmi dobre úvod stretnutia. Strelili sme rýchly prvý gól, ale trochu sme sa po ňom uspokojili. Škoda, že sme potom nevyužili presilovku 5:3. Kým súper mal väčší kľud na svojich hokejkách, my sme v zlomových momentoch spravili viac chýb a to rozhodlo."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Vedeli sme, že súper po víťazstve v Košiciach sa bude chcieť vytiahnuť aj proti nám. V úvode išiel do vedenia. Nám trvalo dlhšie kým sme sa nakopli. Viazla nám kombinácia, slabšie sme sa v prvej a druhej tretine pohybovali. Napriek tomu sme sa strelecky presadili. Takticky sme to zvádli, kontrolovali sme hru, najmä v tretej tretine. V rozhodujúcich chvíľach sme pracovali ako tím, prejavil sa vtedy aj pokoj a technická vyspelosť našich hráčov."