Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Michalovčania začali prípravu síce bez posíl, ale s najlepším strelcom

Na snímke hráč MFK Zemplín Michalovce Matej Trusa na brífingu s novinármi pred štartom zimnej prípravy na jarnú časť Fortuna ligy 10. januára 2022 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Na prvom tréningu ešte chýbal obranca Alfonso Artabe, do kádra by ešte mohol pribudnúť útočník.

Michalovce 10. januára (TASR) - Zatiaľ bez nových hráčov, avšak opäť aj so skúseným lídrom Igorom Žofčákom a najlepším strelcom mužstva Matejom Trusom odštartovali v pondelok futbalisti MFK Zemplín Michalovce spoločnú zimnú prípravu. V nej sa zamerajú na úspech v úvode jarnej časti sezóny 2021/2022, v ktorej ich čaká boj o účasť v prvej šestke Fortuna ligy.
Na snímke kapitán MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák odpovedá na otázky novinárov na brífingu pred štartom zimnej prípravy na jarnú časť Fortuna ligy v Michalovciach v pondelok 10. januára 2022.
Foto: TASR - Roman Hanc

V kádri trénera Miroslava Nemca už nefigurujú Milan Kvocera, Pablo Gallego Lardies a Bankole Olawale Adekuoroye, pričom je možné, že k nim ešte niekto pribudne. Na prvom tréningu sa k tímu pripojilo niekoľko hráčov z michalovského dorastu, no k novým príchodom zatiaľ neprišlo. Pri trénerskom kormidle pokračuje Miroslav Nemec, ktorý verí, že jeho tím bude hrať v druhej polovici sezóny v prvej šestke.



Do konca základnej časti zostávajú tri kolá, Michalovce sa v nich stretnú doma so Sereďou, vonku so Žilinou a doma so Senicou. Na Senicu, ktorá zimuje na 6. priečke, strácajú jeden bod, no pre michalovský postup bude dôležitý už duel proti Seredi. "Podstatné je, že sme v hre. Nasledujúcich päť týždňov sa budeme koncentrovať na zápas so Sereďou. Spravíme všetko pre to, aby sme v ňom uspeli. Jesenná časť bola veľmi zvláštna. Hrali sme dobre a nezískavali sme body, potom sme odohrali horší zápas a zvíťazili sme. Verím, že jarnú časť odštartujeme úspešne," poznamenal Nemec.



Spoliehať sa bude aj na útočníka Mateja Trusu, ktorý sa na jeseň prezentoval 6 gólmi a je najlepší strelec mužstva. "Som za to rád, ale vždy to môže byť aj lepšie. Je na čom stavať. Chcem prekonať klubový rekord, ktorým je 8 gólov v sezóne. Verím, že sa dostaneme do prvej šestky," skonštatoval Trusa, ktorému chce k nadviazaniu streleckej fazóny pomôcť aj Igor Žofčák. Trusa na jeseň viackrát ťažil z prihrávok skúseného univerzála. "Povedal som mu, že ak chce byť dobrý útočník, tak musí dať aspoň 10 gólov. Latku má nastavenú a je na ňom, ako sa s tým popasuje," uviedol Žofčák, ktorý 10. apríla oslávi 39. narodeniny, no chuť do futbalu má stále veľkú. "Pravdupovediac, za mňa už rozhoduje vedenie klubu. Ja chuť mám, no je to na trénerovi a klube, či má o mňa záujem. Teším sa na futbal, pretože mi už chýbal pohyb, ale aj spoluhráči a celý tím. Určite chceme byť v prvej šestke. Verím, že všetci spravíme maximum pre to, aby sme uspeli. Vždy je najdôležitejší najbližší zápas, máme to vo svojich rukách."
Na snímke vľavo hráč MFK Zemplín Michalovce José Casado absolvuje antigénové testovanie na ochorenie Covid-19 pred štartom zimnej prípravy na jarnú časť Fortuna ligy v Michalovciach v pondelok 10. januára 2022.
Foto: TASR - Roman Hanc

Na prvom tréningu ešte chýbal obranca Alfonso Artabe, do kádra by ešte mohol pribudnúť útočník. "Treba Trusu dostať pod tlak," poznamenal tréner Nemec s úsmevom. "Verím, že Matej strelí toľko gólov, koľko mi sľúbil pred sezónou. Veď čo je to pre neho 16 gólov? Ešte potrebuje jeden polrok, v ktorom potvrdí svoju kvalitu." Michalovčania mali v pláne odohrať 6 prípravných zápasov, no duel s Liptovským Mikulášom je zrušený a hľadajú zaň náhradu.

Program prípravných zápasov MFK Zemplín Michalovce:


sobota 15. januára: Michalovce – 1. FC Tatran Prešov

streda 19. januára: Michalovce – FC Košice

sobota 22. januára: Michalovce – Slavoj Trebišov

streda 26. januára: Michalovce – ?

sobota 29. januára: MFK Dukla Banská Bystrica – Michalovce

sobota 5. februára: Michalovce – FK Humenné



Káder MFK Zemplín Michalovce v zimnej príprave:

Brankári: Benjamín Száraz, Andrij Kožuchar, Matej Vajs

Obrancovia: Erik Šuľa, Polydefkis Volanakis, Filip Vaško, Alejandro Mendéz, Michal Ranko, Daniel Magda, Martin Kolesár, Juraj Kotula, Jakub Sova

Stredopoliari: Takuto Ošima, José Casado, Igor Žofčák, Dimitrios Popovits, Tobias Bujňaček, Matúš Begala, Georgios Neofitydis, Brian Peňa, Vasileios Ntotis, Sebastián Gembický

Útočníci: Matúš Marcin, Wisdom Kanu, Matej Trusa, Zoran Záhradník