Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Michalovce doma podľahli Spišskej Novej Vsi 2:3

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spišiaci majú za sebou úspešné "miniturné", keď počas uplynulých piatich dní postupne zvíťazili v Prešove (7:2), Košiciach (6:3) a aj v Michalovciach.

Michalovce 30. decembra (TASR) - Hokejisti HK GROTTO Spišská Nová Ves zvíťazili v piatkovom zápase regionálneho 49. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:2. Pre Spišiakov to bolo prvé víťazstvo nad Michalovcami v najvyššej súťaži a zároveň prvé po sérii 26 prehier vo vzájomných dueloch. Predtým naposledy tohto súpera zdolali 6. októbra 2017, keď oba kluby účinkovali v nižšej súťaži. O prelomenie negatívnej série sa víťazným gólom postaral Kale Kerbashian, ktorý v 53. minúte skóroval v presilovke.

Spišiaci majú za sebou úspešné "miniturné", keď počas uplynulých piatich dní postupne zvíťazili v Prešove (7:2), Košiciach (6:3) a aj v Michalovciach. Svoj bodový súčet zaokrúhlili na 50, čím sa vyrovnali práve Michalovciam. Za nimi zaostávajú na 6. priečke už iba o skóre. Hráči Michaloviec prehrali tretí zápas za sebou.

TEL - 49. kolo:

HK Dukla Ingema Michalovce - HK GROTTO Spišská Nová Ves 2:3 (0:0, 2:1, 0:1)

Góly: 22. Hammond (Valentini, Bjalončík), 30. Suja (Valentini, Osburn) - 25. Vandas, 52. Beaudry (Vandas, Myklucha), 53. Kerbashian. Rozhodovali: Korba, T. Orolin - Knižka, Hajnik, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2786 divákov.

Michalovce: Škorvánek - Michalčin, Glazkov, Osburn, Hammond, Štajnoch, Mihalik, Stripai, Macejko - Žitný, Suja, Lapšanský - Bjalončík, Valentini, Paločko - Zabusovs, Buc, Bezúch - Vašaš, Galamboš, Chalupa

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Beaudry, Romaňák, Ališauskas, Žiak, Ulander, Ordzovenský, Česánek - Rapáč, Nellis, Majdan - Giľák, Salituro, Verbeek - Kerbashian, Myklucha, Vandas - Novák, Vartovník, Šúty