Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Michalovce zvíťazili nad Novými Zámkami 2:1 v 9. kole

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Domáci zvíťazili po dvoch zápasoch, v ktorých sa im nepodarilo získať ani bod.

Michalovce 13. októbra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce triumfovali v 9. kole Tipos extraligy nad HC MIKRON Nové Zámky 2:1. Domáci zvíťazili po dvoch zápasoch, v ktorých sa im nepodarilo získať ani bod. O oba góly sa postaral lotyšský legionár Kaspars Daugaviš. Jeho tím je tak na šiestom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov ako Košice a Slovan. Novozámčania sú druhí, s rovnakým počtom bodov ako Zvolen, ktorý mal zápas k dobru.

Skóre otvoril až v druhej tretine domáci Tomáš Mikúš po prihrávke Radeka Prokeša spoza bránky. Daugaviš vyrovnal na konci prostredného dejstva, keď profitoval z akcie Chasea Pearsona. Ten istý hráč zariadil svojmu tímu plný bodový zisk štyri a pol minúty pred koncom, skóroval z brejku v oslabení.



Tipos extraliga – 9. kolo:

HK Dukla Ingema Michalovce – HC MIKRON Nové Zámky 2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 39. Daugavinš (Pearson), 56. Daugavinš - 22. T. Mikúš (Prokeš). Rozhodovali: Orolin, Štefik – Ordzovenský, Valo. vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 2664 divákov.

Michalovce: Škorvánek – Acolatse, Pišoja, Macejko, Cibák, Michalčin, Mihalik, Fedor, Korenčik – Daugavinš, Newton, Santos – Valach, Newton, Heard – Stripai, Solenský, Bjalončík - Vašaš, Buc, Kabáč

Nové Zámky: Ovečka - Lee, Laurenčík, Ligas, Mamčics, Hatala, Novajovský - Loggins, Roy, Stupka - T. Mikúš, Prokeš, Michnáč - Števuliak, Ondrušek, Šišovský - Fafrák, Barto, Kováč