Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Mihajlovič bude zrejme novým trénerom Srbska

Štyridsaťtriročný bývalý obranca by mal v utorok pricestovať do Belehradu a podpísať kontrakt v hodnote 400. 000 eur ročne.

Belehrad 7. apríla (TASR) – Novým trénerom srbskej futbalovej reprezentácie by sa podľa tamojších médií mal stať bývalý reprezentant Siniša Mihajlovič.

Štyridsaťtriročný bývalý obranca by mal v utorok pricestovať do Belehradu a podpísať kontrakt v hodnote 400.000 eur ročne. Zmluva by mala obsahovať aj nešpecifikovaný bonus, ktorý Mihajlovič dostane v prípade postupu Srbska na MS 2014 v Brazílii. Krajine naposledy nevyšla kvalifikácia na záverečný turnaj EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Mihajlovič sa počas aktívnej kariéry preslávil skvelou kopacou technikou, ktorá ho radí k historicky najlepším exekútorom priamych kopov. V najvyššej talianskej súťaži strelil v rokoch 1992 - 2006 z týchto štandardných situácií až 27 gólov. V roku 1991 získal s Crvenou Zvezdou Belehrad titul v Pohári majstrov európskych krajín (predchodca Ligy majstrov), neskôr pôsobil v AS Rím, Sampdorii Janov, Laziu Rím a Interi Miláno. V najcennejšom drese nastúpil v 63 dueloch a strelil v nich deväť gólov.

Premiéru na poste reprezentačného trénera by si mal Mihajlovič odkrútiť 26. mája v prípravnom zápase proti Švajčiarsku. Trénerskú dráhu odštartoval ako asistent v Interi Miláno ešte na sklonku aktívnej kariéry, neskôr viedol Bolognu, Cataniu a Fiorentinu.