Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mihalík sa dohodol na zmluve s izraelským Maccabi Petah Tikva

Jaroslav Mihalík, archívna snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Mihalík bol uplynulé štyri roky kmeňovým hráčom Cracovie Krakov, no väčšinu času strávil na hosťovaniach v Žiline, Lechii Gdansk a naposledy Sigme Olomouc.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Jaroslav Mihalík bude pokračovať v kariére v izraelskom klube Maccabi Petah Tikva. Dvadsaťsedemročný krídelník podpísal zmluvu na rok, informoval denník Šport.

Mihalík bol uplynulé štyri roky kmeňovým hráčom Cracovie Krakov, no väčšinu času strávil na hosťovaniach v Žiline, Lechii Gdansk a naposledy Sigme Olomouc. "Ukončil som zmluvu s Cracoviou, trénoval v Žiline s B-mužstvom a čakal na ponuky. Dlhšie som vedel o záujme z Izraela. Nič nebolo potvrdené, až kým mi neprišla letenka a neodcestoval som do krajiny. Najskôr som strávil päť dní v karanténe, potom som podpísal ročnú zmluvu," povedal Mihalík pre piatkové vydanie denníka Šport.

Mihalík pôsobil v zahraničí od roku 2016, keď prestúpil zo Žiliny do Slavie Praha. V tom období bol kľúčovou súčasťou reprezentácie do 21 rokov, s ktorou sa predstavil aj na ME 2015. V zahraničí sa však nedokázal príliš presadiť. "Ozvala sa mi aj Trnava, ale vzhľadom na to, že som bol voľný hráč, mi ponúkla iné podmienky, než som si predstavoval. Navyše, chcel som ešte pokračovať v zahraničí," uviedol Mihalík, ktorý má na konte osem štartov a gól v národnom A-mužstve.