Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Mihambová a Zverev najlepšími športovcami roka 2021 v Nemecku

Nemecký tenista Alexander Zverev sa teší po výhre nad Rusom Daniilom Medvedevom vo finále mužskej dvojhry na turnaji majstrov v Turíne v nedeľu 21. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Verejnosť spoznala víťazov 75. ročníka ankety na nedeľnom vyhlásení v Baden-Badene. O víťazoch rozhodli hlasy 980 športových žurnalistov.

Baden-Baden 20. decembra (TASR) - Skokanka do diaľky Malaika Mihambová, tenista Alexander Zverev a ženské kvarteto dráhových cyklistiek Lisa Brennauerová, Franziska Brausseová, Lisa Kleinová a Mieke Krögerová sa stali v Nemecku športovcami roka 2021. Všetci menovaní sa stali olympijskými šampiónmi na preložených letných OH v Tokiu.

Verejnosť spoznala víťazov 75. ročníka ankety na nedeľnom vyhlásení v Baden-Badene. O víťazoch rozhodli hlasy 980 športových žurnalistov. Mihambová vyhrala túto cenu tretíkrát za sebou. Zverev na tróne pre najlepšieho mužského športovca Nemecka nahradil hokejistu Leona Draisaitla a stal sa prvým tenistom s touto trofejou od roku 1991, keď Michael Stich vyhral Wimbledon. V kategórii tím roka nahradili dráhové cyklistky futbalistov mníchovského Bayernu. Informovala agentúra DPA.