Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Mihambová chce v Tokiu súťažiť aj v behu na 100 metrov

Nemecká diaľkarka Malaika Mihambová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Minuloročná majsterka sveta v skoku do diaľky si uvedomila, že šprint ju nesmierne baví, ale aby v ňom bola úspešná, musí ešte tvrdo pracovať.

Berlín 21. novembra (TASR) – Úradujúca majsterka sveta v skoku do diaľky Malaika Mihambová potvrdila v rozhovore pre nemecký magazín Der Spiegel, že na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu by chcela štartovať aj v behu na 100 metrov.

"Určite to plánujem. Uvedomila som si, že ma šprint nesmierne baví, ale aby som v ňom bola úspešná, musím tvrdo pracovať," povedala 26-ročná nemecká atlétka. S osobným rekordom 11,21 sekundy by v konkurencii svetovej, ba ani domácej špičky neuspela. Svetový výkon roka patrí Jamajčanke Elaine Thompsonovej-Herahovej (10,85 s), najrýchlejšia Nemka je Rebekka Haaseová (11,11 s): "V šprinte je veľa kvalitných pretekárok a tie najlepšie sú v súčasnosti ďaleko predo mnou. Motivácia mi však nechýba a na túto výzvu sa teším."
Nemka Malaika Mihambová získala zlato vo finále ženskej diaľky na európskom atletickom šampionáte 11. augusta 2018 v Berlíne, archívne foto.
Foto: TASR /AP

Minuloročná majsterka sveta v skoku do diaľky z katarskej Dauhy (7,3 m) sa pôvodne chcela pripravovať na novú sezónu v USA pod vedením Carla Lewisa, niekoľkonásobného olympijského šampióna v oboch disciplínach. Pandémia koronavírusu jej však zmenila plány: "Sústredím sa len na to, čo dokážem ovplyvniť. Momentálne je pre mňa najdôležitejšie, aby som z každého tréningu vyťažila čo najviac. Koronavírus ma naučil nedávať si príliš veľké ciele. Premýšľam nanajvýš nad tým, čo budem robiť na budúci týždeň."