Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Mihambová vyhrala diaľku posledným pokusom

Nemecká atlétka Malaika Mihambová sa teší na pódiu zo zisku zlatej medaily v skoku do diaľky na OH v Tokiu 3. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Zlato si vybojovala výkonom 7,00 metra v záverečnej sérii, ktorým prekonala striebornú Američanku Brittney Reeseovú i bronzovú Nigérijčanku Esu Brumeovú (obe 6,97 m).

Tokio 3. augusta (TASR) - Nemecká atlétka Malaika Mihambová zvíťazila v skoku do diaľky na OH v Tokiu. Zlato si vybojovala výkonom 7,00 metra v záverečnej sérii, ktorým prekonala striebornú Američanku Brittney Reeseovú i bronzovú Nigérijčanku Esu Brumeovú (obe 6,97 m).

Úradujúca majsterka sveta figurovala pred svojím posledným pokusom na treťom mieste. Ako jediná v súťaži dosiahla 7-metrovú hranicu, na čo už nedokázali zareagovať Reeseová ani Brumeová. O striebre pre Američanku rozhodol dlhší druhý najlepší skok.

Mihambová po triumfoch na ME 2018 a MS 2019 skompletizovala zlatú zbierku z vrcholných podujatí. "Premáhajú ma emócie, myslím si, že to bola najzaujímavejšia súťaž diaľkarok v histórii. Som šťastná, že som bola jej súčasťou, o to viac, že sa mi na konci podarilo uchmatnúť víťazstvo. Vedela som, že mám ešte jeden pokus, a získala som ním zlato," povedala 27-ročná Nemka na oficiálnej stránke OH 2020.

ženy - diaľka:



1. Malaika Mihambová (Nem.) 7,00 m, 2. Brittney Reeseová (USA) 6,97, 3. Ese Brumeová (Nig.) 6,97, 4. Ivana Španovičová (Srb.) 6,91, 5. Maryna Bechová-Romančuková (Ukr.) 6,88, 6. Tara Davisová (USA) 6,84, 7. Brooke Strattonová (Aus.) 6,83, 8. Jazmin Sawyersová (V. Brit.) 6,80

Nemecká atlétka Malaika Mihambová zvíťazila v skoku do diaľky na OH v Tokiu.
Foto: TASR/AP