Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Milan Petržela sa po roku v Augsburgu vrátil do Plzne

Milan Petržela (v bielom drese) Foto: TASR

Skúsený futbalista sa po ročnom angažmáne v nemeckom Augsburgu vrátil do majstrovskej Viktorie Plzeň.

Plzeň 26. júna (TASR) - Tridsaťročný Milan Petržela sa po ročnom angažmáne v nemeckom Augsburgu vrátil do majstrovskej Viktorie Plzeň. S účastníkom českej futbalovej Gambrinus ligy podpísal trojročný kontrakt.

"Som veľmi rád, že to vyšlo. Do Plzne som sa veľmi tešil, klub mi chýbal," citoval idnes.cz Petrželu, ktorý do Viktorie prišiel ako voľný hráč. S Augsburgom sa už skôr dohodol na predčasnom ukončení zmluvy, ktorá mala platnosť do leta 2015.

Do Nemecka prestúpil ako jedna z plzenských opôr vlani, ale jeho angažmán v Augsburgu mu nevyšiel. Nedostal sa ani do základnej zostavy, len striedal a bol zranený. "Nemecko je teraz už za mnou. Úlohu zohralo zranenie v nesprávny čas, ale na to sa nechcem v žiadnom prípade vyhovárať. Nevyšlo to podľa predstáv, no bola to veľká životná skúsenosť," konštatovala druhá letná posila majstrovskej Plzne.

"Milan bol tým druhým hráčom, na ktorého som myslel, keď som hovoril, že máme záujem o dvoch futbalistov," povedal tréner Pavel Vrba a dodal: "Som veľmi rád, že sa jeho príchod podaril v krátkom čase dotiahnuť. Jeho prednosti poznáme, pre mužstvo bude prínosom, aj keď má za sebou hernú prestávku. V tejto chvíli sú príchody do Plzne uzatvorené."