Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Milánske derby rozhodol pre AC Leao, Pioli: Má talent aj inteligenciu

Na snímke vľavo slovenský obranca Interu Miláno Milan Škriniar stojí na ihrisku po tom, ako hráč AC Milána Rafael Leao dal gól a tretí mužstva v zápase 5. kola talianskej Serie A vo futbale AC Miláno - Inter Miláno (3:2) v Miláne v sobotu 3. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Portugalský útočník skóroval v derby proti Interu dvakrát. Zápas priniesol vysokú kvalitu a mnoho gólových príležitostí.

Rím 4. septembra (TASR) - Čelo tabuľky talianskej futbalovej Serie A zostáva aj po sobotňajších zápasoch 5. kola nabité. Prvých šesť tímov delia iba dva body. Prvá priečka patrí Neapolu, ktorý v zostave aj so Stanislavom Lobotkom otočil duel na pôde Lazia Rím na 2:1. O skóre druhé je milánske AC, ktoré zdolalo v mestskom derby Inter aj s Milanom Škriniarom 3:1.

Neapol sa dobre naladil pred stredajším úvodným vystúpením v Lige majstrov proti Liverpoolu. O víťazný gól sa postaral po hodine hry Gruzínec Chviča Kvaracchelia. Dvadsaťjedenročný stredopoliar sa presadil v sezóne už štvrtýkrát. "Je to hanblivý chalan, ktorý nechce byť centrom pozornosti. Keď však začne hrať futbal, má mimoriadne sebavedomie," pochválil posilu tímu z Rubinu Kazaň tréner Neapola Luciano Spalletti.

Neapol potvrdzuje, že má kvalitný skauting. Na úvodný gól zo 4. min z kopačky Mattiu Zaccagniho dokázal odpovedať v 38. min Kim Min-džä. Kórejský stopér posilnil mužstvo z Fenerbahce Istanbul. "Je dôležité byť vždy pripravený nahradiť hráčov, ktorí odídu. Sme na správnej ceste, tím má dobré zloženie. Občas spravíme banálne chyby a stratíme pôdu pod nohami, no vždy sme schopní potom začať hrať lepšie," vyjadril spokojnosť kouč Partenopei.

AC Miláno pre zmenu teší forma, ktorú ukazuje Rafael Leao. Portugalský útočník skóroval v derby proti Interu dvakrát. Zápas priniesol vysokú kvalitu a mnoho gólových príležitostí. Inter viedol po góle Marcela Brozoviča v 21. min, "červeno-čieni" však kontrovali troma zásahmi a po hodine hry viedli 3:1. "Ak chcete váš tím vylepšiť, potrebujete talent a inteligenciu. Leao má oboje. Vždy keď sa ocitne v situácii jeden na jedného, je pre nás veľkou zbraňou," pochválil zverenca tréner Stefano Pioli podľa AFP.

Edin Džeko sa gólom v 67. min postaral o dramatický záver duelu, no už nedokázal zabrániť druhej prehre v sezóne. "Vzhľadom na to, čo sme dnes dokázali vyprodukovať by sme si zaslúžili aspoň bod. Za stavu 1:1 sme však mali polhodinový výpadok. To sa nám v takom dôležitom stretnutí nemôže stať. Ako tréner nesiem za to zodpovednosť. Po prestriedaní sme opäť hrali lepšie. Toto je rovnaké mužstvo, ktoré v minulej sezóne dokázalo neinkasovať osem duelov v sérii. Prehrať derby bolí. Vieme, že sme mali pre úspech urobiť viac," sebakriticky priznal kouč Interu Simone Inzaghi. Modro-čiernym patrila po sobote 6. priečka v tabuľke, no mali odstup od čela iba dva body.

Juventus iba remizoval 1:1 s Fiorentinou a nevstúpi v ideálnom rozpoložení do Ligy majstrov, kde ho v utorok čaká Paríž St. Germain. Kouč Massimiliano Allegri však hráčov bránil. "Hrali sme dobre. Videl som zo strany chlapcov zanietenie pre hru a dokázali sme natiahnuť sériu bez prehry na päť duelov," pripomenul tréner piateho tímu tabuľky po sobote.