Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Milánsky Inter si na ôsmy pokus poradil s Juventusom

Futbalista Interu Miláno Arturo Vidal (vpravo) a Cristiano Ronaldo z Juventusu Turínv súboji o loptu v zápase 18. kola talianskej Serie A Inter Miláno - Juventus Turín 17. januára 2021 v Miláne. Foto: TASR/AP

Tréner Juventusu Andrea Pirlo nenašiel na výkone svojho mužstva žiadne pozitíva.

Miláno 18. januára (TASR) - Futbalisti Interu Miláno ukončili sedemzápasovú sériu bez víťazstva vo vzájomných súbojoch s Juventusom Turín, ktorá trvala od 18. septembra 2016. V nedeľňajšom šlágri 18. kola talianskej Serie A si "nerazzurri" so slovenským reprezentačným obrancom Milanom Škriniarom poradili s obhajcom titulu 2:0, o góly tímu Antonia Conteho sa postarali Arturo Vidal a po prestávke Nicolo Barella. Inter sa bodovo dotiahol na lídra tabuľky AC Miláno, mestský rival mal však k dobru pondelňajší súboj s Cagliari. Juventus je v tabuľke piaty so sedembodovou stratou na AC.

"Stará dáma" prehrávala na San Sire od 12. minúty po hlavičke Čiľana Vidala, ktorý zužitkoval center Achrafa Hakimiho. V 52. minúte dostal Barella dlhú prihrávku do behu, prudkou strelou prekonal Wojciecha Szczesného a stanovil konečný výsledok. "Sme nesmierne šťastní. Získali sme cenné tri body, ktoré môžu byť dôležité z hľadiska boja o titul. Zdolali sme suveréna uplynulých sezón a podľa môjho názoru najlepší tím v Taliansku. Kľúčom k úspechu bolo, že sme sa vyhli hluchým pasážam a udržali si koncentráciu až do konca stretnutia. Jej strata nás predtým v súboji s AS Rím stála víťazstvo," citovala agentúra AFP Vidala, ktorý v minulosti pôsobil v Juventuse a s turínskym klubom sa tešil zo štyroch majstrovských titulov v rovnakom počte sezón. "Nechcem sa baviť o titule. Ešte je priskoro, do konca sezóny zostáva odohrať veľa náročných zápasov. Pohľad na tabuľku však hovorí o tom, že s nami treba počítať," odpovedal Vidal na otázku, či Inter prelomí jedenásťročné čakanie na zisk "scudetta".

Tréner Juventusu Andrea Pirlo nenašiel na výkone svojho mužstva žiadne pozitíva. Hostia podali bezkrvný výkon, do priestoru troch žrdí vyslali iba štyri strelecké pokusy, s ktorými nemal domáci brankár Samir Handanovič veľa práce. "Od prvej minúty nám chýbala šťava. Nasadenie nebolo také, aké by si takýto šláger pýtal. Boli sme pasívni, chýbala nám agresivita v súbojoch, v ktorých sme stále ťahali za kratší koniec. Niekedy som mal pocit, ako keby sme mali prílišný rešpekt pred silou Interu. Podali sme katastrofálny výkon, výsledkom ktorého je bolestivá prehra," neskrýval frustráciu lodivod "starej dámy". Juventusu nevytrhol tŕň z päty ani 15-gólový najlepší kanonier súťaže Cristiano Ronaldo, na čom mal veľký podiel aj Škriniar. Turínčania utrpeli druhú ligovú prehru v tejto sezóne. O prvú sa 22. decembra šokujúco postarala Fiorentina, ktorá u nich vyhrala hladko 3:0.