Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mimoriadny stav potrvá v Tokiu minimálne do konca mája

Olympijská pochodeň pri príležitosti otváracieho ceremoniálu štartu štafety s olympijským ohňom hier v Tokiu po krajine v tréningovom centre futbalového klubu vo Fukušime vo štvrtok 25. marca 2021. Foto: TASR/AP

Vo štvrtok zaznamenali v japonskej metropole 591 nových prípadov koronavírusu.

Tokio 7. mája (TASR) - Tretí mimoriadny stav v súvislosti s pandémiou koronavírusu potrvá v Tokiu minimálne do konca mája. Necelé tri mesiace pred olympijskými hrami (23. júla až 8. augusta) ho vláda predĺžila, pred piatkovým rozhodnutím platil len do 11. mája.

Vo štvrtok zaznamenali v japonskej metropole 591 nových prípadov koronavírusu. Testovalo sa však menej, keďže v krajine bol Zlatý týždeň, počas ktorého Japonci slávia viacero sviatkov. "Predĺženie mimoriadneho stavu je nutné," zdôraznila guvernérka Tokia Juriko Koikeová.

Rovnaký scenár podľa agentúry DPA čaká aj na Osaku a prefektúry Aiči a Fukuoka. V Japonsku to však neznamená také prísne opatrenia ako napríklad v Európe, vláda iba apeluje na občanov, aby zostali doma, ak je to možné. Koikeová ich vyzvala, aby sa vyhýbali osobnému kontaktu a aby pracovali z domu, pokiaľ majú takú možnosť.