Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Minárik po prehre s Kanadou: Vlastné góly, to dá dole psychiku

Na snímke slovenskí hokejisti zľava Šimon Nemec, Róbert Lantoši, Adam Jánošík a Adam Líška po prehre 1:5 v zápase základnej A - skupiny Slovensko - Kanada na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v pondelok 16. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Pre 21-ročného centra bola konfrontácia so súperom z kolísky hokeja prvou na vrcholnom turnaji.

Helsinki 16. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti držali krok s favoritom na MS iba dve tretiny. Vo svojom treťom zápase v základnej A-skupine na MS vo Fínsku podľahli Kanade 1:5, o všetkom rozhodol záver druhej dvadsaťminútovky. V ňom mali Slováci šance na gól na 2:2, ale nepremenili ich a vzápätí inkasovali po tretí raz. Po tomto momente Kanada prebrala taktovku pevne do rúk.

Šance na gól mali v druhej tretine Krištof, ďalšie sľubné gólové príležitosti nepremenili ani Tamáši aj Ivan. Brankár Adam Húska sa potom vyznamenal pri úniku Lowryho v oslabení, ale v 38. minúte tretíkrát inkasoval. "Bol to rýchly hokej a ja mám rád rýchly hokej. Kanada je podľa mňa najsilnejší tím v našej skupine. Som rád, ako sme bojovali s týmto súperom, ale držali sme to len dve tretiny," povedal Húska.

V úvode tretej časti pridali Kanaďania štvrtý gól, ktorým definitívne zlomili odpor zverencov Craiga Ramsayho. "My sme si hovorili, že ten tretí gól s nami nemôže nič spraviť. Dostali sme dva vlastné góly, čo bola škoda, lebo sme proti Kanade ubránili dlhé oslabenie a to nás malo nakopnúť. Bol to náročný zápas aj po psychickej stránke, lebo sme s nimi hrali dve tretiny dobrú partiu. Ale tie vlastné góly, to dá dole psychiku," priznal pre TASR útočník Jakub Minárik.

Na snímke slovenská striedačka, hore tréner Craig Ramsay, zľava dole Tomáš Tatar, Jakub Minárik, Juraj Slafkovský, Alex Tamáši v zápase základnej A - skupiny Slovensko - Kanada na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v pondelok 16. mája 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann


V druhej tretine mali Slováci niekoľko dobrých fáz, najmä štvrtá päťka si dokázala vytvoriť tlak, ale potrebný druhý gól neprišiel. "My sme sa ich snažili zavrieť a rýchlo vystriedať, lebo sme mali bližšie zo striedačky do pásma. Mali sme dosť šancí na gól, ale bohužiaľ," dodal Minárik.

Pre 21-ročného centra bola konfrontácia so súperom z kolísky hokeja prvou na vrcholnom turnaji. "Bolo to veľmi ťažké. Snažili sme sa korčuľovať, ale oni mali skúsenosti, vedeli si to dať v pásme veľmi ľahko. To bolo pre nás najťažšie, hrať v obrannom pásme," uzavrel Minárik pre TASR.



/vyslaný redaktor TASR/