Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Minichiello dostal od Britskej federácie doživotný zákaz činnosti

Britka Jessica Ennisová-Hillová (uprostred) pózuje s vlajkou po zisku zlatej medaily v sedemboji žien na MS v atletike v Pekingu 2015. Druhá skončila Kanaďanka Brianne Theisenová Eatonová (vpravo). Tretia bola Lotyška Laura Ikauniece-Admidinová. Foto: TASR

Brit poprel obvinenia vznesené proti nemu a vyjadril ľútosť nad rozhodnutím, pričom tento proces označil za "nespravodlivý".

Londýn 10. augusta (TASR) - Toni Minichiello dostal od Britskej atletickej federácie doživotný zákaz činnosti za údajné nevhodné sexuálne správanie. Informáciu priniesla stránka CNN.

Atletický tréner pomohol britskej sedembojárke Jessice Ennisovej-Hillovej k zlatu na OH 2012 v Londýne. Od UK Athletics dostal doživotný zákaz činnosti za opakované prípady údajného sexuálne nevhodného správania a šikanovania.

Päťdesiatšesťročného Minichiella suspendovali v máji 2021 pred zdĺhavým vyšetrovaním sťažností niekoľkých športovkýň na jeho správanie počas 15-ročného obdobia. Jeho žalobcovia zostávajú v anonymite. "Hrubé porušenie dôvery zo strany pána Minichiella malo vážne následky na duševné zdravie a duševnú pohodu športovcov pod jeho vedením," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré zverejnila UK Athletics na svojej webovej stránke.

Brit poprel obvinenia vznesené proti nemu a vyjadril ľútosť nad rozhodnutím, pričom tento proces označil za "nespravodlivý": "Popieram všetky obvinenia vznesené proti mne. Som trénerom už viac ako 30 rokov a hoci som bol náročný, nesprával som sa nevhodne k žiadnemu z mojich športovcov, ako by mnohí z nich potvrdili," uviedol Minichiello vo vyhlásení pre CNN.