Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Mintálová získala zlato v K1 do 23 rokov

Na snímke slovenská reprezentantka Eliška Mintálová. Foto: TASR - Ján Krošlák

Pred striebornou Francúzkou Emmou Vuittonovou zvíťazila s náskokom 3,04 sekundy.

Ivrea 8. júla (TASR) - Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová vybojovala zlatú medailu v K1 na MSJ v kategórii do 23 rokov. V piatkovom finále v talianskom stredisku Ivrea predviedla čistú jazdu a pred striebornou Francúzkou Emmou Vuittonovou zvíťazila s náskokom 3,04 sekundy. Tretiu priečku obsadila Monica Doriová Vilarrublová z Andorry (+3,10 s).

Mintálová predviedla suverénne výkony, keď triumfovala v 1. kvalifikačnom kole aj vo finále. V semifinále bola tretia najrýchlejšia, keď doplatila na dvojsekundovú penalizáciu za dotyk na osemnástej bránke. Pre 23-ročnú Slovenku je titul z juniorského svetového šampionátu ďalší úspech v krátkom období, ktorým nadviazala na zlato z ME v Liptovskom Mikuláši.

"Bolo to skutočne náročné, lebo sa už asi šesť dní potýkam s nejakou chorobou. Stále som nejaká nachladnutá, chvalabohu, covid to nie je. Fakt sa necítim vôbec dobre. O tom som šťastnejšia, že som predviedla relatívne dobrú jazdu, mohlo to byť trochu lepšie v tej poslednej pasáži, tam som sa chytila dosť nízko, sily tam už navyše neboli. Ale som z toho neskutočne šťastná," uviedla v rozhovore pre canoe.sk.



MSJ v Ivrei

Finále K1 žien do 23 rokov: 1. Eliška MINTÁLOVÁ (SR) 90,51 s (0), 2. Emma Vuittonová (Fr.) +3,04 (0), 3. Monica Doriová Villarublová (And.) +3,10 (0)