Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Mirgorodský a Beňuš postúpili do finále C1 v Seu d'Urgell

Na archívnej snímke slovenský reprezentant Marko Mirgorodský Foto: TASR - Jaroslav Novák

Z trojice Sloveniek sa do finálovej desiatky neprebojovala ani jedna.

Seu d'Urgell 1. septembra (TASR) - Dvaja slovenskí reprezentanti postúpili do finále C1 na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v španielskom Seu d'Urgell.

Z trojice kanoistov skončil najlepšie Marko Mirgorodský, ktorý napriek jednému ťuku zajazdil šiesty najlepší čas a za najrýchlejším Miquelom Travem zo Španielska zaostal o 3,30 sekundy. Matej Beňuš spravil taktiež jednu chybu a postúpil z deviateho miesta s mankom 3,89 s. Tretí Slovák v semifinále Alexander Slafkovský síce predviedol čistú jazdu, no stratil 5,51 s a skončil na druhom nepostupovom 12. mieste.

Z trojice Sloveniek sa do finálovej desiatky neprebojovala ani jedna. Soňa Stanovská sa so šiestimi trestnými sekundami umiestnila na 18. priečke so stratou 7,22 s na najrýchlejšiu Jessicu Foxovú z Austrálie. Zuzana Paňková mala jeden ťuk a skončila hneď za svojou krajankou (+7,37 s), Emanuela Luknárová predviedla čistú, no pomalšiu jazdu a skončila na 20. mieste (+7,53 s). Do internej olympijskej kvalifikácie si pripísali tri, dva a jeden bod. Boje o Paríž 2024 budú pokračovať ešte na majstrovstvách sveta v Londýne (19. 9. - 24. 9.) a v 5. kolo Svetového pohára v Paríži (5. 10. - 8. 10.).

Slovenskú účasť musia reprezentanti vyjazdiť na septembrových MS, pričom v každej disciplíne okrem kajak krosu môžu získať len jednu miestenku.