Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mirgorodský, Beňuš aj Paňková postúpili do semifinále C1

Na snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš. Foto: TASR/DPA

Postup tesne ušiel Ivane Chlebovej (+7,30), ktorú o semifinále pripravilo šesť penalizačných sekúnd, bez trestu by poľahky prenikla medzi najlepšiu tridsiatku.

Praha 9. júna (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome Marko Mirgorodský a Matej Beňuš postúpili z prvej rozjazdy C1 Svetového pohára v Prahe do semifinále. Do elitnej tridsiatky sa prebojovala už v úvodnej rozjazde Zuzana Paňková, ktorá obsadila 5. miesto.

Mirgorodský skončil siedmy, pričom na víťazného Francúza Lucasa Roisina stratil 2,52 sekundy. Nebyť dvojsekundovej penalizácie, figuroval by na druhej pozícii. Beňuš si zabezpečil postup napriek tomu, že urobil dve chyby, ktoré ho odsunuli na 19. priečku (+5,44). Do ďalších bojov nepostúpil Jaromír Ivanecký, ktorý v oboch jazdách trikrát ťukol bránku.

Postup do semifinále si zabezpečila medzi ženami v druhej jazde Soňa Stanovská, ktorá finišovala deviata so stratou 4,89 s na víťazku Evy Leibfarthovú z USA. Postup tesne ušiel Ivane Chlebovej (+7,30), ktorú o semifinále pripravilo šesť penalizačných sekúnd, bez trestu by poľahky prenikla medzi najlepšiu tridsiatku.

Semifinále ženskej kategórie bolo na programe od 13.45, muži štartovali od 14.50.