Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Mladí futbalisti nastúpia proti Česku aj s Lásikom a Mikovičom

Mladí Slováci budú v súboji s českými rovesníkmi ladiť formu na júnový dvojzápas s Rumunskom v rámci kvalifikácie o postup na ME 2013, ktorý veľa napovie o ich šanciach na postup.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád urobil pred stredajším prípravným zápasom proti Česku dve zmeny.

V nominácii sa dodatočne objavili stredopoliari Richard Lásik z Ružomberka a Martin Mikovič zo Spartaka Trnava miesto dvojice hráčov bratislavského Slovana Lukáša Pauscheka a Karola Mészárosa.

Mladí Slováci budú v súboji s českými rovesníkmi ladiť formu na júnový dvojzápas s Rumunskom v rámci kvalifikácie o postup na ME 2013, ktorý veľa napovie o ich šanciach na postup. Slováci v súčasnosti figurujú na 2. mieste 9. kvalifikačnej skupiny, keď v 4 súbojoch získali 9 bodov.

Skupinu vedú s piatimi víťazstvami Francúzi, Rumuni sú so ziskom piatich bodov priebežne tretí. Podľa Galáda však najbližší zápas presahuje rámec prípravy. "Súboj s Čechmi nevnímam iba ako prípravu na Rumunov. Zápas nám môže ukázať, či po našom celkovo 16. zápase postupujeme správne. Či aj frekvencia zápasov dobre pripraví hráčov na pôsobenia v reprezentačnom 'áčku'," uviedol Galád.

Duel s Českom sa uskutoční v neasociačnom termíne, preto napríklad nemecký bundesligový 1. FC Norimberg neuvoľnil na zraz útočníka Róberta Maka. Naopak, hrať bude stredopoliar londýnskej Chelsea Milan Lalkovič. Okrem neho figurujú v Galádovej nominácii ďalší dvaja legionári - Tomáš Košút z 1. FC Slovácko a Ján Greguš z Baníka Ostrava. Kormidelník českej "dvadsaťjednotky" povolal na duel so Slovákmi sedem nováčikov, k dispozícii mu však budú aj opory Tomáš Wágner či Jan Lecjaks.

Slováci odohrali v tomto roku tri prípravné zápasy, v januári v Portugalsku s tamojšou 20-kou remizovali 1:1 a prehrali 1:2. Víťazstvo zaznamenali vo februári v Trenčíne, keď zdolali Čiernu Horu 4:1. Úvodný výkop zápasu v Senci je naplánovaný na 17.00 h, diváci majú vstup voľný.

Nominácia SR 21 na prípravný zápas s ČR 21 (25. apríla, NTC Senec):


brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Michal Šulla (MFK Vrbové)
obrancovia: Michal Habánek (Spartak Trnava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko), Kristián Kolčák (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (1. FC Tatran Prešov)
stredopoliari: Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava), Milan Lalkovič (FC Chelsea), Juraj Vavrík, Richard Lásik (obaja MFK Ružomberok), Jakub Paur (ViOn Zlaté Moravce), Martin Mikovič (Spartak Trnava)
útočnici: Dávid Guba (Tatran Prešov), Arnold Šimonek (FC Nitra), Ákos Szarka (Slovan Bratislava)

Nominácia ČR 21:

brankári: Roman Valeš (FK Jablonec), Tomáš Koubek (Hradec Králové)
obrancovia: Miroslav Štěpánek (SV Hamburg), Michal Frydrych (Baník Ostrava), Marek Kysela (Inter Miláno), Jan Lecjaks (Young Boys Bern), Milan Nitrianský (Slavia Praha), Filip Novák (FK Jablonec)
stredopoliari: David Pavelka (1. FC Slovácko), Tomáš Kučera (FC Vysočina Jihlava), Vlastimil Daníček (1. FC Slovácko), Egon Vůch (FK Teplice), Jan Kopic (FK Jablonec), Jakub Hora (Viktoria Plzeň), Marek Hanousek (Dukla Praha)
útočníci: Stanislav Tecl (FC Vysočina Jihlava), Jan Pázler (Dukla Praha), Tomáš Wágner (Viktoria Plzeň)