Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Mladí Slováci na Turnaji štyroch krajín zdolali Nemcov, skončili druhí

Na turnaji podľahli slovenskí hokejisti do 16 rokov iba v úvodnom zápase Švajčiarsku, porazili Fínsko a Nemecko.

Kauniainen 29. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 16 rokov zvíťazili vo svojom treťom a poslednom vystúpení na Turnaji štyroch krajín vo Fínsku v meste Kauniainen nad Nemeckom suverénne 8:2.

Zverenci trénera Martina Hrnčára na úvod turnaja prehrali so Švajčiarskom 2:4, v piatok potom zdolali domácich Fínov 3:2 po nájazdoch.

Nemecko - Slovensko 2:8 (0:4, 2:3, 0:1)
Góly SR: 3. Grman, 7. Horváth, 7. Sadecký, 9. Nemec, 21. Hatala, 22. Pätoprstý, 35. Žiak, 45. Trudman

Martin Hrnčár, tréner SR 16 (zdroj: szlh.sk): "Chceli sme nadviazať na náš dobrý výkon zo zápasu s Fínmi, kde sme v záverečných sekundách stratili trojbodový zápas. Preto sme ráno absolvovali tréning, chlapcov nabudili a proti Nemcom sme začali presne tak , ako proti Fínom – rýchlo, kombinačne, agresívne, ale hlavne sme zlepšili koncovku. Po polovici zápasu, keď už bolo o výsledku rozhodnuté, sme museli trochu chlapcov krotiť, aby stále dodržiavali herný systém, poslednú tretinu sme už kontrolovali. Bez preháňania - dnes sme boli o triedu lepší korčuliarsky a o triedu lepší kombinačne, hokejovo. Okrem ôsmych gólov sme nepremenili trestné strieľanie a ďalších asi šesť stopercentných príležitostí. Nemcom ku cti slúži, že zápas nezabalili, ale bojovali do poslednej minúty."

Výsledok ďalšieho sobotňajšieho zápasu:

Švajčiarsko – Fínsko 7:0 (3:0, 0:0, 4:0).

Konečné poradie na turnaji:
1. Švajčiarsko 9 bodov (16:2)
2. Slovensko 5 (13:8)
3. Fínsko 4 (7:13)
4. Nemecko 0 (5:18)