Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Mladí Slováci zasiahnu do bojov o medaily

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi chlapcami sa vo finále stretne červený tím s Petrom Repčíkom a zelené družstvo vedené slovenským trénerom Igorom Andrejkovičom.

Lausanne 14. januára (TASR) - Slovensko bude mať zastúpenie vo finále 3x3 hokeja i v zápase o bronz na zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne. V semifinále sa predstavilo sexteto reprezentantov Adam Sýkora, Rastislav Eliáš, Peter Repčík, Nikola Janeková, Ivana Látková a Zuzana Dobiašová. Tých rozdelili do šiestich medzinárodných tímov.

Čierny tím s Nikolou Janekovou postúpil do finále cez hnedé družstvo s brankárkou Látkovou vďaka víťazstvu 11:7. "Bol to veľmi ťažký zápas. Zo začiatku to bola poriadna prestrelka, v prvej tretine sme prehrávali 0:3, ale potom sme zapli a druhú a tretiu tretinu sme podľa mňa hrali výborne. Tento formát hokeja ma veľmi baví, obľúbila som si tím, aj trénerka je skvelá," uviedla Janeková na portáli www.olympic.sk. Látková bude čeliť v súboji o bronz Dobiášovej modrému tímu.

Medzi chlapcami sa vo finále stretne červený tím s Petrom Repčíkom a zelené družstvo vedené slovenským trénerom Igorom Andrejkovičom. "Je to zápas ako všetky ostatné, len o niečo špeciálnejší. A ideme ho vyhrať," povedal Repčík.

V zápase o tretie miesto si zahrajú "čierni" so Sýkorom proti hnedému tímu, ktorého súčasťou je Eliáš.

Zápasy o bronz chlapcov i dievčat sa budú hrať v stredu 15. januára o 12.00 hod. Finálové zápasy budú nasledovať po nich o 13.30 hod.


Výsledky semifinálových zápasov chlapcov:

Zelený tím - Čierny tím (Sýkora) 7:3

Hnedý tím (Eliáš) - Červený tím (Repčík) 7:9


Program finálových zápasov

chlapci:

zápas o bronz: Čierny tím (Sýkora) - Hnedý tím (Eliáš)

zápas o zlato: Červený tím (Repčík) - Zelený tím

dievčatá:

zápas o bronz: Hnedý tím (Látková) - Modrý tím (Dobiašová)

zápas o zlato: Čierny tím (Janeková) - Žltý tím