Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mlynarovič sa vrátil do HK Poprad, Šišovský zamieril do Nových Zámkov

Na snímke sprava Samuel Mlynarovič (Poprad), Lukáš Handlovský, Michal Roman (obaja Zvolen) počas zápasu 2. kola hokejovej Tipsport ligy HKM Zvolen - HK Poprad. Zvolen, 15. septembra 2019. Foto: TASR - Dušan Hein

Pre 31-ročného Mlynaroviča ide o návrat do Popradu takmer po troch rokoch. Sezónu 2021/2022 začal v najvyššej poľskej súťaži v drese JKH GKS Jastrzebie.

Poprad 2. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Samuel Mlynarovič sa vrátil do materského klubu HK Poprad. V tíme "kamzíkov" zároveň skončil útočník Peter Šišovský, ktorý zamieril do Nových Zámkov. HK Poprad informoval o zmenách v kádri na oficiálnej stránke.

"Chceme zvýšiť konkurenciu na pozícii útočníkov a mať širší káder, pretože nejaké zranenia trápia celé mužstvo. Samuel je náš odchovanec a môže nám ešte niečo ponúknuť. Zmenili sa okolnosti, a preto sme sa rozhodli opäť spojiť naše sily," povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Pre 31-ročného Mlynaroviča ide o návrat do Popradu takmer po troch rokoch. Sezónu 2021/2022 začal v najvyššej poľskej súťaži v drese JKH GKS Jastrzebie. V 16 zápasoch získal 7 kanadských bodov za 3 góly a 4 asistencie. V predošlom ročníku 2020/2021 obliekal dresy Michaloviec a Banskej Bystrice. V najvyššej slovenskej súťaži doteraz odohral celkovo 572 zápasov, v ktorých získal 248 bodov za 113 gólov a 135 asistencií. "Moja priorita je zapadnúť do mužstva, byť jeho platná súčasť a pomôcť k tímovému úspechu. Vždy, keď som hral za Poprad, som mal jediný cieľ a to vyhrať posledný zápas sezóny,“ uviedol Mlynarovič pre hkpoprad.sk.

Šišovský prišiel do Popradu pred sezónou 2021/2022. V 13 zápasoch nazbieral 6 kanadských bodov za 1 gól a 5 asistencií. Jeho novým pôsobiskom sa stal HC Nové Zámky, ktorý potvrdil príchod 30-ročného krídelníka na oficiálnej stránke. "Cítime, že ´Šišovi´ dokážeme ponúknuť v mužstve rolu, v ktorej bude vynikať. Vidíme v ňom veľký potenciál. Sme radi, že môžeme využiť jeho kvality a svojím príchodom nám zároveň zvýši ofenzívnu silu a hĺbku kádra. Nemáme až taký široký káder, preto je veľmi dobré, že sme získali ďalšieho hráča a dokázali sa v krátkom časovom úseku posilniť na všetkých troch pozíciách,” povedal tréner "býkov" Gergely Majoross pre hcnovezamky.sk. Novozámčania nedávno angažovali aj slovenského obrancu Lukáša Kozáka a kanadského brankára Dana Bakalu.