Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

MMA: Adesanya obhájil titul v strednej váhe UFC

Nigérijčan Israel Adesanya (vpravo) a Kelvin Gastelum, archívna foto. Foto: TASR/AP

V noci sa konal aj ženský súboj medzi Číňankou Čang Wej-li a Joannou Jedrzejczykovou z Poľska.

Las Vegas 8. marca (TASR) - Nigérijský bojovník Israel Adesanya obhájil titul organizácie miešaných bojových umení UFC v strednej váhe. V zápase 248. galavečera UFC v Las Vegas jednomyseľným výrokom rozhodcov zdolal Kubánca Yoela Romera na body 48:47, 48:47 a 49:46. V profesionálnej kariére zostal nezdolaný, keď si pripísal devätnáste víťazstvo. Romero utrpel piatu prehru v osemnástom dueli.

"Spravil som, čo som musel. Súper mi chcel navodiť falošný pocit bezpečia, takže som si musel dávať pozor. Ťažko sa bojuje proti niekomu, kto sa nechce hýbať," citovala Adesanyu agentúra AP.

Číňanka Čang Wej-li udiera Joannu Jedrzejczykovu z Poľska v druhom kole zápasu v kategórii do 52 kilogramov v miešaných bojových umeniach UFC 248 v Las Vegas 7. marca 2020.
Foto: TASR/AP


V noci na nedeľu zaujal aj ženský súboj medzi Číňankou Čang Wej-li a Joannou Jedrzejczykovou z Poľska. Čang Wej-li obhájila titul v kategórii do 52 kilogramov, keď sa na jej stranu priklonili dvaja rozhodcovia pomerom 48:47, tretí bol na strane Poľky takisto 48:47. "Prešla som dlhú cestu, aby som sa sem dostala. Napokon sa to podarilo a teraz som šťastná," tešila sa po zápase Číňanka.