Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Buday získal ako druhý Slovák zmluvu s UFC

Martin Buday, archívne foto. Foto: TASR/OKTAGON MMA

Buday, ktorý v júni získal titulový opasok v česko-slovenskej organizácii Oktagon MMA, sa v UFC pravdepodobne predstaví v roku 2022.

Las Vegas 13. októbra (TASR) – Slovenský MMA bojovník Martin Buday získal zmluvu s najprestížnejšou svetovou organizáciou UFC. V utorňajšom zápase tzv. Dana White´s Contender Series v Las Vegas zdolal domáceho Lorenza Hooda v 1. kole technickým KO. Buday je po Ľudovítovi Kleinovi druhý Slovák s kontraktom s UFC.

Dana White´s Contender Series je neoficiálna kvalifikácia do najprestížnejšej súťaže sveta. Nesie meno promotéra UFC, ktorý po turnaji osobne rozhodol o tom, ktorí z víťazov zápasov získajú zmluvu. Dvom z nich sa to nepodarilo, no 29-ročnému Budayovi áno.

„Zvládol si ťažký zápas napriek tomu, že si inkasoval tvrdé údery. Si silný bojovník v najlepších rokoch a máš bilanciu 9 víťazstiev a 1 prehra. Ja potrebujem ťažké váhy," povedal White.

Buday, ktorý v júni získal titulový opasok v česko-slovenskej organizácii Oktagon MMA, sa v UFC pravdepodobne predstaví v roku 2022. „Je to môj najväčší úspech. Splnil sa mi tým sen," povedal po zápase.