Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MMA: Galavečer UFC 249 bude bez divákov, Nurmagomedov trénuje v Rusku

Na archívnej snímke Chabib Nurmagomedov. Foto: TASR/AP

V hlavnom súboji galavečera bude Rus Chabib Nurmagomedov obhajovať opasok šampióna ľahkej váhy proti Američanovi Tonymu Fergusonovi.

New York 24. marca (TASR) - Najprestížnejšia organizácia miešaných bojových umení stále plánuje zorganizovať galavečer UFC 249 v pôvodnom termíne 18. apríla. Pre pandémiu koronavírusu sa však uskutoční za zatvorenými dverami a UFC musí nájsť nové dejisko po tom, ako podujatie oficiálne zakázali v newyorskom Barclays Center.

V hlavnom súboji galavečera bude Rus Chabib Nurmagomedov obhajovať opasok šampióna ľahkej váhy proti Američanovi Tonymu Fergusonovi. "Už viem, kde to bude, ale ešte to nemôžem prezradiť. Všetci zúčastnení tam budú z vlastnej vôle, nie z donútenia. Zdravím a bezpečím sme sa nezačali zaoberať zo dňa na deň, keď sa vyskytol koronavírus. Je to naša bežná agenda, venovali sme sa jej dlho pred koronavírusom a budeme sa jej venovať dlho po koronavíruse," povedal prezident UFC Dana White.

Agentúra TASS informovala, že Nurmagomedov sa na záver tréningového kempu vrátil domov do Dagestanu. Jeho domovskú telocvičňu v USA, American Kickboxing Academy v San Jose, museli zavrieť pre šírenie nákazy. Jeho otec Abdulmanap Nurmagomedov tvrdí, že galavečer UFC 249 sa presunie do Dubaja, podľa hlavného trénera Javiera Mendeza by sa mohol konať v Abú Zabí.