Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

MMA: UFC 249 sa odohrá 9. mája v meste Jacksonville a bez divákov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podujatie najprestížnejšej organizácie MMA preložili pre pandémiu koronavírusu. Galavečer sa mal pôvodne konať 18. apríla v newyorskom Barclays Center.

Jacksonville 25. apríla (TASR) - Galavečer miešaných bojových umení Ultimate Fighting Championship 249 sa uskutoční 9. mája v meste Jacksonville na Floride a bez účasti divákov. Vyhlásil to prezident UFC Dana White.

Podujatie najprestížnejšej organizácie MMA preložili pre pandémiu koronavírusu. Galavečer sa mal uskutočniť 18. apríla v newyorskom Barclays Center, po prepuknutí nákazy ho chcel White presunúť do indiánskej rezervácie v Kalifornii, no musel ustúpiť po nátlaku mediálnych spoločností Disney a ESPN, ako aj kalifornského guvernéra Gavina Newsoma.

Organizátori nakoniec našli dejisko v Jacksonville, keďže Florida uznala profesionálny šport za potrebnú obchodnú činnosť. Podmienka však je neúčasť verejnosti. V hlavnom zápase v aréne Veterans Memorial budú Tony Ferguson a Justin Gaethje súperiť o titul dočasného šampióna ľahkej váhy. Gaethje je náhradník za držiteľa riadneho opasku Chabiba Nurmagomedova, ktorý zostal počas pandémie doma v Rusku.

Ďalšie podujatia by sa mali konať v rovnakom dejisku 13. a 16. mája a taktiež bez prítomnosti verejnosti. "Sme hrdí, že privítame tieto podujatia UFC," vyhlásil starosta Jacksonvillu Lenny Curry, ktorý označil plán UFC za "bezpečný a rozumný". Informovala agentúra AFP.

V USA evidovali v sobotu dopoludnia viac ako 925-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a vyše 52.000 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 krajinách/územiach potvrdených už vyše 2,8 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu takmer 200.000 osôb.