Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Klein spravil pri debute v UFC dojem: Potešili ma reakcie fighterov

Na snímke vpravo bojovník MMA Ľudovít "Lajoš" Klein, ktorý sa ako prvý Slovák predstavil v prestížnej organizácii UFC a pri svojej premiére medzi elitou na podujatí UFC 253 zdolal Novozélanďana Shanea Younga v perovej divízii KO po 76 sekundách, počas tlačovej konferencie so svojím trénerom Atillom Véghom 5. októbra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Klein sa o premiére dozvedel dva týždne pred zápasom a nestihol splniť váhový limit navážil o 1,8 kg viac.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Ľudovít Klein sa dostal do najprestížnejšej organizácie miešaných bojových umení (MMA) na poslednú chvíľu, no o to žiarivejší bol jeho debut. Jeho premiéra v UFC trvala v Abú Zabí iba minútu a 16 sekúnd, keď knokautoval Shanea Younga z Nového Zélandu.



Klein sa o premiére dozvedel dva týždne pred zápasom a nestihol splniť váhový limit navážil o 1,8 kg viac. So súperom sa však napokon dohodol a vzdal sa podielu z finančnej odmeny. O to viac ho prekvapila negatívna reakcia protagonistu hlavného zápasu večera Israela Adesanyu, ktorý je z rovnakého tímu ako Young. "Áno, mal som komplikácie so zhadzovaním a zobral som to na seba, lebo som sľúbil, že to dokážem. Adesanyovým vyjadreniam trochu nerozumiem, pretože pred zápasom som bol s jeho trénerom aj tímom a boli sme dohodnutí. Oni si povedali podmienky, ktoré sme akceptovali. Odovzdal som Youngovi nejaké percentá zo zápasu, ale beriem to tak, že sú tímoví kolegovia, on má nejaké slovo v UFC, takže to využil, ja to akceptujem," povedal Klein.

Slovák si z kritiky ťažkú hlavu nerobí, naopak, privítal, že sa stal "témou" večera: "Spomínal ma v pozápasovom rozhovore, tie videá boli všade po celom svete, takže aj zlá reklama je reklama." Klein sa však nezviditeľnil iba váhou, ale zaujal najmä výkonom a netajil, že mu pochvalné reakcie spravili radosť: "Potešili ma správy od rôznych UFC fighterov, ktorí tam pôsobila už dlhé roky. Potešili ma aj správy od rôznych novinárov, ktorí sa točia v UFC a chválili ma, takže ma to veľmi potešilo."