Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Armádni športovci si prevzali ocenenia, dominovala Petra Vlhová

Na snímke zľava minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO), olympionik z OH Tokio Jakub Grigar v kategórii olympijských športov, ktorý sa umiestnil na druhom mieste ako strieborný, Anastasia Kuzminová a riaditeľ Vojenského športového centra Matej Tóth v priestoroch Štátnej opery v Banskej Bystrici 3. novembra 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

V kategórii olympijských športov sa na druhom mieste umiestnil Jakub Grigar, ktorý získal striebro na olympijských hrách v Tokiu, tretie miesto obsadil majster sveta v zápasení Tajmuraz Salkazanov.

Banská Bystrica 3. novembra (TASR) – Najúspešnejší armádni športovci roka 2021 si v stredu v banskobystrickej Štátnej opere prevzali prestížne ocenenia ministerstva obrany a Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Laureátkou v hlavnej kategórii olympijských športov sa stala lyžiarka Petra Vlhová.

Veľmi pekne ďakujem za ocenenie, vážim si to. Chcela by som sa poďakovať hlavne Dukle, že mi pomáha a aj vďaka nej môžem podávať takéto výkony,“ reagovala Vlhová, ktorá sa prihovorila prostredníctvom videozáznamu.

V kategórii olympijských športov sa na druhom mieste umiestnil Jakub Grigar, ktorý získal striebro na olympijských hrách v Tokiu, tretie miesto obsadil majster sveta v zápasení Tajmuraz Salkazanov.

Reprezentanti vo farbách VŠC Dukla dávajú do svojej prípravy maximum, pričom odhodlaním a výsledkami dokazujú, že majú aj na najcennejšie kovy, ocenenia a stupne víťazov. Chceme im preto poskytnúť prostredie a podmienky, ktoré ich zaradia na rovnakú štartovaciu čiaru so svetovými športovými centrami a klubmi,“ zdôraznil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), ktorý prišiel športovcov oceniť.
Na snímke diváci v priestoroch Štátnej opery v Banskej Bystrici 3. novembra 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Športovci Dukly svojimi výkonmi opäť potvrdili, že sú elita slovenského športu. Budeme sa snažiť vytvárať im čo najlepšie podmienky, aby už na blížiacich sa olympijských hrách v Pekingu nadviazali na tieto úspechy,“ zdôraznil nový riaditeľ VŠC Dukla Matej Tóth.

Medzi najlepších desať športovcov sa zaradil aj vodný slalomár Alexander Slafkovský, športoví strelci Patrik Jány a Juraj Tužinský, vodné slalomárky Monika Škáchová a Eliška Mintálová, karatistka Ingrid Suchánková a lyžiar Adam Žampa. V kategórii neolympijských športov zvíťazila zápasníčka Monika Chochlíková, prvenstvo v kategórii kolektívnych výkonov získalo duo vodných slalomárov Michal Martikán a Alexander Slafkovský.

Za vojenský športový výkon roka spomedzi príslušníkov Ozbrojených síl SR si ocenenie prevzal parašutista Tomáš Marcinek, objavom roka sa stala lyžiarka Rebeka Jančová a najúspešnejšou juniorkou biatlonistka Henrieta Horvátová. Ocenenie trénera roka si odniesli Stanislav Gejdoš ako tréner dospelých a Lukáš Daubner, tréner mládeže.

Za mimoriadny prínos pre VŠC Dukla ocenili majstra Európy v chôdzi na 20 kilometrov z roku 1990 Pavla Blažeka. VŠC a vedenie rezortu obrany sa tiež poďakovali športovcom, ktorí ukončili aktívnu športovú kariéru, medzi nimi Elene Kaliskej, Ivete Putalovej, Richardovi Tkáčovi a Matejovi Tóthovi. Ten venoval osobitné poďakovanie svojmu predchodcovi Romanovi Benčíkovi.