Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Modrič predĺžil zmluvu s Realom Madrid o ďalší rok

Na snímke futbalista Luka Modrič z Realu Madrid pózuje s trofejou po víťazstve vo finálovom zápase Ligy majstrov FC Liverpool - Real Madrid 28. mája 2022 na štadióne Stade de France v Paríži. Foto: TASR/AP

Chorvátsky reprezentant si v pondelňajšom dueli Ligy národov proti Francúzsku (1:1) pripísal jubilejný 150. štart za národný tím.

Madrid 8. júna (TASR) - Chorvátsky futbalista Luka Modrič predĺžil o ďalší rok spoluprácu s Realom Madrid. Španielsky veľkoklub v stredu oznámil, že sa s 36-ročným stredopoliarom dohodol na kontrakte do 30. júna 2023.

Modrič naposledy predĺžil svoje pôsobenie na Santiago Bernabeu v roku 2021 a jeho zmluva sa mala skončiť o mesiac. Držiteľ Zlatej lopty magazínu France Football za rok 2018 hral v uplynulej sezóne kľúčovú úlohu pri triumfe Realu v španielskej La Lige i Lige majstrov.

Od príchodu z Tottenhamu v roku 2012 odohral za Real celkovo 436 zápasov a získal s klubom 19 významných trofejí, vrátane troch ligových titulov a piatich triumfov v LM. V skončenom ročníku nastúpil v 45 stretnutiach vo všetkých súťažiach, dal v nich tri góly a pridal 12 asistencií.

Chorvátsky reprezentant si v pondelňajšom dueli Ligy národov proti Francúzsku (1:1) pripísal jubilejný 150. štart za národný tím. Na MS 2018 v Rusku výrazne prispel k zisku strieborných medailí a získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča šampionátu. Informáciu priniesla agentúra AFP.