Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Lacko po prehre s Pirosom na Peugeot Slovak Open: Veľmi ťažký zápas

Na snímke slovenský tenista Lukáš Lacko odvracia úder krajana Miloša Karola počas zápasu 1. kola mužskej dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovakia Open v stredu 10. novembra 2021. Lacko zvíťazil 6:4, 6:3. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dvadsaťtriročný Slovák na dvorci dominoval a opäť brejkol Nemca dvakrát, čím si zabezpečil prienik medzi elitnú osmičku.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengri Peugeot Slovak Open v Bratislave. Vo štvrtkovom zápase 2. kola si poradil s Nemcom Tobiasom Kamkem v dvoch setoch 6:2 a 6:2. Piaty nasadený hráč nastúpi v dueli o postup do semifinále proti Damirovi Džumhurovi, ktorý v prvom kole turnaja vyradil Norberat Gombosa.

Trojnásobný víťaz Slovak Open Lukáš Lacko nestačil v 2. kole na Maďara Zsombora Pirosa, podľahol mu v dvoch setoch 4:6 a 2:6.
Na snímke slovenský tenista Alex Molčan, foto z archívu.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

V prvom sete sa Molčan po brejku vo štvrtej hre dostal do náskoku 4:1 a servis zobral svojmu súperovi aj vo ôsmej hre, keď využil v poradí druhý setbal. Takmer totožný scenár sa opakoval aj v druhom dejstve. Dvadsaťtriročný Slovák na dvorci dominoval a opäť brejkol Nemca dvakrát, čím si zabezpečil prienik medzi elitnú osmičku.

"Dostal som sa do tempa, ale súper mi pomohol nejakými lacnými bodmi. Nie som úplne spokojný, je to tak sedem z desať," povedal po zápase Molčan. "Teraz ma čaká Džumhur, bude to určité náročný zápas, pretože je to hráč, ktorý bol pomerne dlho v najlepšej stovke."

Lacko v súboji s Pirosom prehral úvodné dve svoje podania a manko 0:4 v prvom sete už nedokázal zmazať. V druhom si obaja hráči držali servis do stavu 3:3, potom Lacko o svoj servis prišiel a jeho súper v desiatej hre premenil hneď prvý mečbal.

"Veľmi ťažký zápas, súper nasadil od začiatku riskantný štýl a v podstate mu to vydržalo do konca,“ povedal Slovák po prehre a nevylúčil ani ukončenie sezóny: "Od US Open mám problémy s ramenom, takže sa musím poradiť s tímom, či má ešte tento rok zmysel niečo hrať.“

Výsledky:


dvojhra - 2. kolo
Alex MOLČAN (SR-5) - Tobias Kamke (Nem.) 6:2, 6:2,

Zsombor Piros (Maď.) – Lukáš LACKO (SR) 6:2, 6:4


štvorhra - štvrťfinále:
Denys Molčanov, Alexandr Nedovesov (Ukr./Kaz.-2) - Sergio Martos Gornes, Ramkuram Ramanathan (Šp./India) 6:4, 6:4,

Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin (Por./Tur.) - Miloš KAROL, Lukáš POKORNÝ (SR) 4:6, 6:1, 10:8