Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Molčan postúpil do semifinále, stretne sa s Griekspoorom

Na snímke slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Molčan brejkol súpera už v druhom geme, zopakoval to aj v šiestom a následne premenil tretí setbal.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do semifinále dvojhry na challengri Peugeot Slovak Open v Bratislave. V piatkovom štvrťfinále si poradil s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny v troch setoch 6:1, 4:6 a 6:3.

Molčan brejkol súpera už v druhom geme, zopakoval to aj v šiestom a následne premenil tretí setbal. Piaty nasadený hráč zobral súperovi podanie aj v úvodnej hre druhého setu, no v štvrtej prvýkrát stratil svoj servis a potom aj za stavu 4:5. V rozhodujúcom sete viedol 2:0, Džumhur dokázal vyrovnať, no následne opäť stratil podanie a Molčan premenil za stavu 5:3 v deviatom geme prvý mečbal.

Posledný domáci zástupca v dvojhre nastúpi v semifinále proti druhému nasadenému Tallonovi Griekspoorovi z Holandska, ktorý si poradil s Čechom Jiřím Lehečkom. Semifinálový duel je na centrálnom dvorci NTC arény na programe v sobotu o 15.00 h.

Džumhur počas zápasu viackrát gestikuloval smerom k empajrovému rozhodcovi. V jednom momente dostal od rozhodcu aj varovanie. "Presne som vedel, čo môžem od neho očakávať. Je tým známy, robí to na všetkých zápasoch. Rátal som s tým a vôbec ma to neovplyvnilo. Zápas to bol ťažký, máme podobný štýl, veľa vybeháme. V druhom sete som neudržal náskok, čím som si ubral zbytočne energiu, no každopádne som rád, že som ustál ťažké chvíle a nakoniec som zápas dotiahol do víťazného konca," uviedol pre stránku organizátorov Molčan, ktorý na turnaji zbiera body, aby si zaistil účasť v hlavnej súťaži Australian Open: "Samozrejme, mám to v hlave. Ak by sa mi podarilo celý turnaj vyhrať, budem to mať isté. Teoreticky by mi stačil aj postup do finále. Idem od zápasu k zápasu, tak uvidíme."

Filip Horanský spolu s Ukrajincom Sergijom Stachovským sa prebojovali do finále štvorhry, keď vyradili portugalsko-turecký pár Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin po setoch 6:7 (5), 7:6 (2) a 14:12. V boji o titul nastúpia proti druhému nasadenému ukrajinskom-kazašskému páru Denys Molčanov a Alexandr Nedovesov.

dvojhra - štvrťfinále:

Stefano Travaglia (Tal.-1) - Maximilian Marterer (Nem.) 7:6 (1), 6:1
Zsombor Piros (Maď.) – Frederico Ferreira Silva (Por.) 6:0, 6:4
Tallon Griekspoor (Hol.) – Jiří Lehečka (ČR) 7:6 (3), 6:4


štvorhra - semifinále:

Denys Molčanov, Alexandr Nedovesov (Ukr./Kaz.-2) - Sriram Balaji, Divij Sharan (India) 6:2, 6:3
Filip HORANSKÝ, Sergij Stachovskij (SR/Ukr.) - Frederico Ferreira Silva, Ergi Kirkin (Por./Tur.) 6:7 (5), 7:6 (2), 14:12