Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Molčanovi vyšla premiéra v hlavnej súťaži, postúpil do 2. kola

Slovenský tenista Alex Molčan odvracia úder Španiela Pedra Martineza v 1.kole dvojhry mužov na grandslamovom tenisovom turnaji Wimbledon v Londýne 28. júna 2022. Alexovi Molčanovi vyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zdolal na tráve All England Clubu Španiela Pedra Martineza 4:6, 6:4, 6:4, 6:1. Foto: TASR/AP

V súboji medzi Molčanom a Martinezom to bol od začiatku boj o každú loptičku.

Wimbledon 28. júna (TASR) - Slovenskému tenistovi Alexovi Molčanovi vyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zdolal na tráve All England Clubu Španiela Pedra Martineza 4:6, 6:4, 6:4, 6:1. Jeho súperom v 2. kole bude Američan Marcos Giron, ktorý vyradil Dána Holgera Runeho nasadeného ako číslo 23 v troch setoch 6:3, 7:5, 6:4.

V súboji medzi Molčanom a Martinezom to bol od začiatku boj o každú loptičku. V prvom sete mal vďaka brejku v deviatom geme navrch Španiel. V druhom dejstve Martinez prelomil podanie Molčana za stavu 2:2, najlepší slovenský singlista však bleskovo kontroval rebrejkom a v koncovke setu slávil úspech. O osude tretieho dejstva rozhodol Molčanov brejk v desiatej hre. Vo štvrtom sete odskočil slovenský reprezentant súperovi na 5:0 a zápas už s prehľadom dotiahol do úspešného konca.


Muži - dvojhra - 1. kolo:

Alex MOLČAN (SR) - Pedro Martinez (Šp.) 4:6, 6:4, 6:4, 6:1
Marcos Giron (USA) - Holger Rune (Dán.-23) 6:3, 7:5, 6:4