Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Molnárová vypadla z bojov o OH, v Sofii prehrala v osemfinále

Na archívnej snímke zápasníčka Zsuzsanna Molnárová Foto: TASR - Pavol Zachar

Zo Slovákov si miestenku na OH zatiaľ vybojoval iba voľnoštýliar Boris Makojev, ktorý si ju zabezpečil vo štvrtok postupom do finále hmotnostnej kategórie do 86 kg.

Sofia 7. mája (TASR) - Slovenskej reprezentantke v zápasení Zsuzsanne Molnárovej sa nepodarilo získať miestenku na OH 2020. Na svetovej olympijskej kvalifikácii v Sofii prehrala v piatok v osemfinále hmotnostnej kategórie do 68 kg s Danute Domikaiyteovou z Litvy 4:6 a vypadla z bojov o Tokio.

Molnárová vstúpila do turnaja v buharskej metropole víťazstvom nad Eun Sun Jeong, Kórejčanku zdolala na lopatky. V osemfinále začala proti Domikaiyteovej nádejne, vedenie však neudržala, keď súperka z Litvy v záverečnej minúte otočila stav. Prípadná účasť slovenskej reprezentantky v repasáži už z hľadiska olympijských ambícií nič nerieši, keďže do Tokia sa kvalifikujú v každej kategórii iba finalisti.

Zo Slovákov si miestenku na OH zatiaľ vybojoval iba voľnoštýliar Boris Makojev, ktorý si ju zabezpečil vo štvrtok postupom do finále hmotnostnej kategórie do 86 kg. V piatok bude bojovať o prvenstvo na turnaji. Účasť na OH tesne unikla Tajmurazovi Salkazanovi, majster Európy z Varšavy podľahol v semifinále kategórie do 74 kg Bielorusovi Magomedchabibovi Kadimagomedovi. V sobotu ešte zabojujú o Tokio klasici Leoš Drmola (67 kg) a Denis Horváth (77 kg).

Svetová olympijská kvalifikácia v Sofii - ženy:



do 68 kg

kvalifikačné kolo: Zsuzsanna MOLNÁROVÁ (SR) - Eun Sun Jeong (Kór. rep.) 12:3 na lopatky
osemfinále: Danute Domikaiyteová (Lit.) - MOLNÁROVÁ 6:4 na body