Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Molnárová získala v Dortmunde striebro

Na archívnej snímke zápasníčka Zsuzsanna Molnárová Foto: TASR - Pavol Zachar

Molnárová v mladom veku dosiahla ďalší veľký úspech, okrem titulu juniorskej vicemajsterky Európy má v zbierke aj zlato z ME kadetiek v Skopje 2018.

Dortmund 2. júla (TASR) - Slovenská zápasníčka Zsuzsanna Molnárová získala na juniorských majstrovstvách Európy v Dortmunde striebornú medailu. V hmotnostnej kategórii do 72 kg sa dokázala prebojovať až piatkového finále, v ktorom prehrala s Ukrajinkou Anastasijou Alpiejevovou na lopatky (0:10).

Molnárová začala svoje účinkovania na šampionáte v kvalifikačnom kole, v ktorom zdolala Francúzku Noemie Muzatonovú na lopatky (4:0). Následne rovnakým spôsobom vyradila vo štvrťfinále domácu Nemku Jennifer Röslerovú (6:4). V semifinále prehrávala s Turkyňou Nazar Batirovou 8:9 na body, ale dokázala ju položiť na lopatky a vybojovala si postup do finále. V súboji o zlato však nestačila na Alpiejevovú.

Molnárová v mladom veku dosiahla ďalší veľký úspech, okrem titulu juniorskej vicemajsterky Európy má v zbierke aj zlato z ME kadetiek v Skopje 2018. Presadila sa už aj medzi ženami, v decembri 2020 získala bronz na Svetovom pohári v Belehrade.

ženy - do 72 kg:



kvalifikačné kolo: Zsuzsanna MOLNÁROVÁ (SR) - Noemie Muzatonová (Fr.) 4:0 na lopatky

štvrťfinále: MOLNÁROVÁ - Jennifer Röslerová (Nem.) 6:4 na lopatky

semifinále: MOLNÁROVÁ - Nazar Batirová (Tur.) 8:9, MOLNÁROVÁ na lopatky

finále: Anastasija Alpiejevová (Ukr.) - MOLNÁROVÁ 10:0 na lopatky